Política 18/10/2019

Puigdemont compareix davant la justícia belga arran de l'euroordre

L'expresident català s'ha presentat voluntàriament a la vista

Ara Balears
1 min
Puigdemont compareix davant la justícia belga arran de l'euroordre

PalmaL'expresident Carles Puigdemont compareix aquest divendres davant la justícia belga arran de l'euroordre dictada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, segons ha avançat 'Eldiario.es' i ha pogut confirmar l'ACN.

Com ja va passar amb la primera euroordre, Puigdemont és a les oficines de la fiscalia, i es preveu que les autoritats decideixin si queda en llibertat o no mentre es resol l'ordre d'extradició i amb quines mesures cautelars. L'any 2017, Bèlgica va decretar llibertat condicional amb l'obligació de no sortir del país, tenir una residència fixa i presentar-se davant les autoritats cada cop que se li requerís.

Llarena informarà "immediatament" les autoritats belgues que Puigdemont no té immunitat parlamentària

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, informarà "immediatament" les autoritats belgues que Carles Puigdemont no té immunitat parlamentària perquè no és eurodiputat de ple dret, segons ha informat el Suprem. Bèlgica ha elevat una consulta en aquest sentit i Llarena replica que Puigdemont no va prometre la Constitució ni va prendre possessió de l'escó. Amb tot, Llarena comunicarà que les autoritats belgues poden confirmar aquesta situació preguntant directament a l'Eurocambra.

stats