Política 17/09/2018

Puigdemont, confiat que podrà tornar a Catalunya "abans de 20 o 30 anys" perquè el país "ja serà independent"

En una entrevista en un diari flamenc el president a l'exili considera que Catalunya "és més independent que ara fa un any"

Ara
1 min
Puigdemont assegura que Catalunya ara és "més independent que fa un any"

BarcelonaL'expresident Carles Puigdemont assegura a la premsa flamenca que Catalunya és ara "més independent que fa un any". En una entrevista al diari 'Het Belang van Limburg', Puigdemont, exiliat a Brussel·les des de fa gairebé un any, afirma que 'de facto' el poble català ja és "una realitat política", i que un any després ja és més independent. De fet, preguntat sobre si li preocupa no poder tornar a Catalunya fins d'aquí a 20 anys, Puigdemont es mostra confiat que podrà tornar a trepitjar territori català abans perquè "aleshores Catalunya ja serà independent". "Si puc tornar serà també un senyal que la democràcia espanyola ha millorat", diu.

Preguntat sobre la possibilitat que es presenti a les properes eleccions europees del maig del 2019 amb el partit nacionalista flamenc N-VA, Puigdemont torna a desmentir en aquesta entrevista que tingui intenció de postular-se a Bèlgica i, a més, nega que hagi rebut "cap proposta" en aquest sentit. "Només soc aquí de manera temporal", reitera per dissipar rumors.

Tanmateix, Puigdemont reconeix al diari flamenc que des que és a Bèlgica ha estat en contacte amb "diverses persones de l'N-VA". "Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia", defensa a l'entrevista. De fet, diumenge l'expresident català va visitar el municipi de Lommel per donar suport a la campanya dels nacionalistes flamencs en aquesta localitat.

stats