Política 22/03/2018

El president Puigdemont arriba a Finlàndia, des d'on demana al Parlament català "estar a l'altura"

Ha visitat el Parlament finlandès i ha pogut seguir la sessió parlamentària des de la tribuna

Ara
1 min
El president Puigdemont arriba a Finlàndia des d'on demana a la CUP "responsabilitat" en la investidura de Turull

BarcelonaEl president Carles Puigdemont ja és a Finlàndia, el quart país europeu que visita des que és a l'exili -els altres tres són Bèlgica, Dinamarca i Suïssa-. Al voltant de les 17.00 h, hora local, el president ha pronunciat una conferència de premsa en què ha demanat a la CUP actuar amb responsabilitat en la investidura de Jordi Turull i s'ha mostrat confiat que el Parlament respondrà al mandat de les urnes del 21-D que, considera, és escollir un president independentista.

Convidat pels diputats que formen el Grup d'Amics de Catalunya, estava previst que la primera parada del president fos al Parlament de Finlàndia cap a les 14.15 h. Posteriorment, Puigdemont ha pogut segui la sessió parlamentària des de la tribuna de convidats i s'ha pogut reunir -a porta tancada- amb diputats finlandesos. El president a l'exili també es trobarà amb diversos empresaris finlandesos al voltant de les 19.00 h.

El president del Grup d'Amics de Catalunya i diputat del Parlament finlandès Mikko Kärnä ha emès un comunicat en què ha celebrat la visita del president català: "Considerem molt bo que tinguem una visita tan important a Finlàndia per informar-nos sobre els esdeveniments de Catalunya". Una visita que durarà tres dies, tot i que no es preveu que Carles Puigdemont es reuneixi amb l'actual primer ministre finlandès, Juha Sipilä.

stats