Política 19/02/2019

Protesta en suport dels presos polítics en un congrés mundial de juristes a Madrid

13 estudiants de dret exhibeixen pancartes i llaços grocs durant l'acte en què es premiarà Felip VI amb el Premi Mundial a la Pau i la Llibertat

Europa Press
2 min
La ministra Dolores Delgado i el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas,  durant la inauguració del World Law Congress

MadridSegueix el judici al Procés en directe

Un grup d'uns 13 estudiants de dret han exhibit pancartes amb lemes en suport dels presos polítics i llaços grocs durant l'acte d'inauguració del World Law Congress, el 26è Congrés Mundial del Dret, que se celebra al Teatro Real de Madrid. La plataforma Universitats per la República ha donat veu a la protesta.

Els manifestants denuncien que demà aquest congrés entregarà a Felip VI el Premi Mundial a la Pau i la Llibertat "com si no hi hagués repressió a la dissidència política". Amb el guardó, juristes, advocats i jutges vol volen reconèixer la tasca de les "institucions democràtiques espanyoles i el compromís del rei en defensa de la democràcia, enfortint el model constitucional".

Els estudiants s'han situat en diferents punts de la sala i s'han aixecat amb les pancartes quan Delgado ha acabat la seva intervenció i començava la de González Rivas. Membres de l'organització els han retirat les pancartes i l'acte, amb la presència de més de 2.000 juristes i que té com a objectiu retre homenatge a l'estat de dret espanyol, ha continuat amb normalitat.

"Llibertat per a tots els presos polítics catalans i exiliats", es podia llegir en el cartell en anglès que sostenia un dels estudiants, que ha dit que no podia consentir que el congrés tingués lloc "en un món a part" mentre el Suprem reprèn el judici amb els interrogatoris a Jordi Turull i Raül Romeva. Els seus companys mostraven pancartes amb el missatge "Justícia farsa" i un altre ensenyava fotografies dels condemnats per una presumpta agressió a dos guàrdies civils a Altsasu amb el lema "824 dies de presó". També portaven un altre cartell amb les imatges dels "amics del govern indultats".

stats