Política 12/02/2019

Protesta davant la Delegació del govern contra la intervenció a Veneçuela

Simpatitzants del règim de Nicolás Maduro consideren que els Estats Units han impulsat un cop d'estat encobert

Carles Tudurí
2 min

PalmaUna quarantena de veneçolans i simpatitzants del règim encapçalat per Nicolás Maduro s'han manifestat aquest dimarts davant la Delegació del govern de Palma per demanar la no intervenció d'altres països en el conflicte obert en aquest estat iberoamericà.

La protesta s'ha desenvolupat sense incidents importants, tot i que la Policia ha hagut d'apartar un ciutadà veneçolà que s'ha mostrat contrari a les opinions dels manifestants i els ha estat gravant en vídeo. La majoria dels manifestants en favor del règim de Maduro eren de les Illes.

Els reunits han denunciat el que consideren "el desenvolupament del cop d'estat que l'imperialisme nord-americà està duent a terme contra la República de Veneçuela" i han destacat que estan "compromesos amb els principis de no intervenció i d'autodeterminació dels pobles". Per això se sumen "a la defensa de la sobirania de Veneçuela, la seva independència i dignitat, i el dret que tenen els seus ciutadans de viure en pau".

Segons han explicat els organitzadors de la protesta en un manifest, "l'objectiu de la política bel·licista dels EUA és apoderar-se i controlar les riqueses petrolíferes del país, a més d'altres recursos naturals, sense desmerèixer la vàlua dels seus ciutadans i ciutadanes, que representen una mà d'obra barata per a l'imperi, amb importants nivells de qualificació".

Els manifestants consideren que s'està duent a terme una guerra no convencional contra Veneçuela en diferents fronts: l'econòmic, el mediàtic i el militar.

"Denunciam el cop d'estat en desenvolupament a Veneçuela i l'amenaça d'ingerència militar per part dels EUA i els governs satèl·lits (els quals fan un ús inadequat dels organismes internacionals per avalar el cop d'estat) que secunden la possibilitat d'una guerra en un país germà", destaquen.

També demanen que "s'aixequin les sancions unilaterals coercitives i cessi el bloqueig financer criminal contra el govern bolivarià i el poble de Veneçuela. Exigim que es deixi d'utilitzar com a excusa la suposada crisi humanitària per envair Veneçuela a través dels països veïns".

A més, consideren que "la solidaritat amb Veneçuela és la millor eina perquè el poble veneçolà continuï vivint en llibertat". Per això, "per defensar la llibertat de tots els pobles feim una crida a la població de les nostres Illes, perquè aixequi la veu contra l'agressió a Veneçuela i contra les mentides que intenten justificar-la".

stats