Política 06/09/2019

Prohens acusa Sánchez de paralitzar les entitats locals i li demana quin és el deute amb els consistoris de les Illes

La diputada del PP recorda: "Ni les comunitats autònomes ni els ajuntaments estan en funcions i han de continuar donant serveis als ciutadans"

Carles Tudurí
1 min
Prohens durant una compareixença en el seu partit.

PalmaLa diputada del PP al Congrés, Marga Prohens, ha acusat aquest divendres el govern de Pedro Sánchez de paralitzar les entitats locals retenint prop de mil milions d'euros que corresponen principalment als ajuntaments. Segons la diputada, és una manera de fer "xantatge" per tal de precipitar la seva investidura com a president del govern de l'Estat.

Prohens ha registrat a Congrés dels Diputats tres preguntes amb relació a aquest tema, en la primera de les quals demana a Sánchez "quan pensa fer front al deure constitucional i legal que té amb els ajuntaments de les Illes". També sol·licita informació sobre la quantia del deute que té l'Estat amb els ajuntaments de les Illes i demana "com creu que han de fer front a l'increment de despesa" impulsat per un Reial Decret del govern "en el qual s'insta a apujar els sous dels funcionaris i a incrementar plantilles".

"Pedro Sánchez ha fet deixadesa de funcions. Hauria de tenir en compte que ni les comunitats autònomes ni els ajuntaments estan en funcions i han de continuar donant uns serveis als ciutadans, que es veuen compromesos per aquest xantatge polític", ha afegit la diputada popular.

Prohens també s'ha referit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, de qui ha dit que "ha triat ser la delegada del govern de Pedro Sánchez a la Comunitat". Per això, li ha demanat "com pensa reclamar en el seu cap aquests 177 milions que l'Estat també deu a Balears".

stats