Política 23/07/2018

Prohens creu que Casado ha reforçat el lideratge de Biel Company

En canvi, la resta de partits de les Illes Balears valora negativament l'elecció del nou president del Partit Popular

Carles Tudurí
2 min
La portaveu del PP al Parlament, satisfeta amb l'elecció de Casado.

PALMALa portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, ha assegurat, aquest dilluns, que l'elecció de Pablo Casado com a nou responsable del seu partit suposa un clar reforçament del lideratge de Biel Company i de les seves polítiques.

Prohens s'ha mostrat "molt contenta" per la confiança de Casado, que ha situat quatre persones de les Balears en els òrgans de direcció de partit. Ha destacat que els escollits, ella i Toni Fuster en el comitè executiu, i Llorenç Galmés i Sebastià Sagreres, en la junta directiva, són persones de confiança de Company.

Sobre la possibilitat que l'expresident del Govern José Ramón Bauzá pugui ocupar un càrrec en la nova direcció estatal del partit, ha comentat que és cert que l'actual senador es va posicionar a favor de Casado, però que desconeix si es comptarà amb ell. De tota manera, ha recordat que Casado ha comptat amb el vistiplau de Company a l'hora de nomenar aquestes persones del PP balear.

Pel que a la polèmica del màster de Casado, Prohens ha explicat que no hi ha cap dubte sobre aquest tema, ja que des del primer moment ha donat totes les explicacions. Prohens considera que les sospites són fruit d'una "campanya de desprestigi".

Crítiques dels altres partits

La majoria de partits de les Illes Balears ha criticat la figura de Casado, ja que consideren que suposa un retorn a les posicions més dretanes del Partit Popular.

MÉS per Mallorca ha indicat que el projecte regionalista de Biel Company ha estat enterrat a canvi de quatre representants en la direcció del partit. El diputat Josep Ferrà ha considerat que el nou màxim responsable "és un home amb ombres i un discurs molt dretà. A més, demostra incoherència, ja que defensava que la persona que guanya ha de governar, i en aquest cas la més votada ha estat desbancada pels que han quedat darrere".

Ciutadans ha valorat el nomenament de Casado recordant que encara no es coneix el programa del seu nou partit. Segons el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, "el PP és un partit dividit i toca cosir i veurem com es farà".

La secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha, s'ha mostrat molt crítica amb l'elecció de Casado, ja que la seva formació pensa que vol tornar enrere drets adquirits i que és contrari a molts dels punts que defensa Podem, "com la igualtat, l'ecologia, el feminisme". També ha criticat "el triomf del màrqueting polític sobre el debat d'idees".

El Pi creu que Pablo Casado representa l'ala més dretana d'aquest partit. "Aquest nou projecte genera molta més sintonia entre el PP i Ciutadans, fet que facilitaria un acord programàtic entre aquestes formacions. Un acord que esperam que no es pugui produir després de les eleccions".

Per Part del PSIB, María José Camps ha estat molt crítica amb el líder del PP, que considera que ha guanyat "gràcies a un pacte de perdedors". La diputada opina que, en aquesta nova etapa, els populars estaran més preocupats per la lluita de poder amb Ciutadans que pels interessos de la gent.

stats