Política 29/08/2019

Prohens: "Armengol ha de decidir si és la presidenta dels ciutadans balears o una baronessa de Pedro Sánchez"

El PP ha registrat al Congrés una proposició no de llei per ajudar els municipis balears afectats per les pluges de dimarts

Maria Llull
2 min
La diputada del PP balear en el Congrés, Marga Prohens, en una imatge d'arxiu

PalmaLa diputada al Congrés del PP balear Marga Prohens ha carregat aquest dijous contra la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, per no exigir a l'executiu en funcions de Pedro Sánchez els 177 milions d'euros de la liquidació del sistema de finançament que corresponen a les Illes Balears. "Armengol ha de decidir si és la presidenta dels ciutadans balears o una baronessa de Pedro Sánchez", ha dit Prohens, qui ha destacat que la presidenta de l'Executiu "no és capaç de fer front comú ni amb els seus socis de govern".

Com va fer aquest dimecres el president del PP balear, Biel Company, Prohens ha insistit a demanar la dimissió de la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero. "Diu mentides per justificar que el Govern no paga els doblers que deu a les comunitats autònomes", ha comentat. "Ara treu un informe de l'Advocacia de l'Estat que fa dos dies no existia i que ha estat fet 'ad hoc", ha afegit la diputada, qui també ha criticat que l'executiu de Pedro Sánchez utilitzi els organismes de l'Estat per pròpia conveniència".

Prohens ha explicat que el deute del govern espanyol amb les Balears afectarà "les despeses de sanitat i dependència, a més dels pagaments als proveïdors amb factures pendents". "Estan fent un xantatge polític pensant en les properes eleccions", ha afirmat. Segons la diputada, el fet que el govern estigui en funcions no vol dir que deixi de complir "les seves funcions" per tal de "repetir les eleccions".

La diputada balear també ha reclamat la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera per analitzar el nou sistema de finançament.

Pel que fa a les pluges que varen afectar les Balears dimarts, Prohens ha comentat que el Partit Popular ha registrat al Congrés una proposició no de llei per "estudiar línies d'ajudes que es puguin posar en marxa de manera immediata". "Els batles dels pobles afectats han denunciat que el Govern balear no se n'ha preocupat", ha destacat.

stats