Política 08/10/2018

700 persones omplen el Principal de Maó en la festa de la Reserva de la Biosfera

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, demana a la societat mantenir el camí de la preservació a través del diàleg i l'acord polític

Ivan Martín
2 min
Ahir es van complir 25 anys exactes de la declaració de Reserva de la Biosfera anunciada per la UNESCO a París.

MaóEls menorquins han celebrat aquest cap de setmana el 25è aniversari de la declaració de Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. Uns actes que es van iniciar dissabte a la catedral de Ciutadella i que ahir es van traslladar al teatre Principal de Maó, en una festa en què no faltà la música, la dansa i els monòlegs. La cerimònia també va tenir espai per al discurs de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora.

Mora instà la societat menorquina a continuar pel camí de la preservació del territori insular, especialment de cara a les pròximes generacions. La màxima dirigent insular va destacar la importància de la declaració de Reserva de la Biosfera però reconegué que aquests anys han estat "llargs i complexos". Es tracta d'una distinció territorial que arribà després d'un ampli consens entre totes les formacions polítiques, la societat civil i les associacions.

La conservació del paisatge, el treball de la gent del camp i la preservació de l'activitat agrícola i ramadera són aspectes que destacà Susana Mora en el seu discurs. A més, també va fer referència a l'artesania, l'esclat industrial de la bijuteria, el calçat, la tradició marinera, la salut, el comerç, la cultura, la ciència i el turisme "ben fet i ben entès", i a l'esforç de la classe obrera. Per tot, Mora va demanar a la societat menorquina que continuï en aquesta línia perquè "no podem fallar, no podem defraudar-los".

Finalment, la presidenta del Consell ha admès que encara hi ha molts reptes al davant i ha assenyalat quatre claus "l'energia, el transport, l'aigua i l'habitatge". Mora recordà que ningú no pot quedar exclòs d'aquest projecte de Reserva de la Biosfera i que l'esforç de tota la societat s'ha de confirmar mitjançant el "diàleg social i acord polític". Unes 700 persones van omplir el teatre Principal de Maó en una jornada reivindicativa i de satisfacció, i que consolida l'exemple d'equilibri entre desenvolupament social i econòmic i la preservació de l'entorn.

stats