Política 25/02/2020

L'estiu del 2022 s'acabaran les obres del baluard del Príncep, que inclourà un bar

La restauració d'aquesta part de la murada de Palma es va iniciar l'any 2009

Maria Fuster
2 min
La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol i el gerent d'Urbanisme de Palma, Joan Riera

PalmaLa darrera fase de la rehabilitació del baluard del Príncep començarà el mes de març d'enguany i té una previsió de dos anys i quatre mesos. Així, l'estiu del 2022 es donarà per finalitzada la darrera fase de la restauració d'aquesta part de la murada, que es va iniciar l'any 2009. A més d'un centre d'interpretació a la part de dalt, el projecte preveu la construcció d'un petit bar, segons ha explicat el gerent d'Urbanisme.

Dia 5 de març l'ajuntament palmesà, el Ministeri de Foment i l'empresa adjudicatària signaran l'acte de replantejament d'aquesta obra, que recupera un important espai patrimonial. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assenyalat que si aquesta part de la ciutat torna a ser aprofitada pels veïns "tenim més garanties que es cuidi".

Les dues fases de rehabilitació suposen una inversió de 4.185.663 euros i preveuen dues intervencions. La primera que es durà a terme és el projecte d'urbanització i restauració del fossat del pont de la porta del Camp i el projecte de l'escala que connectarà amb la porta del Camp. La segona i darrera fase serà la de l'edifici de recepció i centre d'interpretació del centre històric, on hi haurà el bar.

Els materials per a la reurbanització són pedres de marès, seguint el mateix estil de les fases anteriors. La intervenció en tota la murada de Palma va començar fa 30 anys davant la Seu.

Polèmica amb els veïns del Terreno

El gerent d'Urbanisme també ha parlat dels veïns del Terreno, que s'han mostrat insatisfets amb l'actuació de l'ajuntament palmesà en el projecte d'intervenció de S'Aigo Dolça. Riera ha dit que "en cap moment els hi havia arribat disconformitat, fins ara". També ha comentat que es va llevar del projecte la possibilitat de fer-hi una pista d'esquaix a petició dels veïns. La regidora Neus Truyol ha afirmat que "la reivindicació de fer-hi una pista de bàsquet no es podia recollir perquè físicament no hi cap".

Segons ha informat el gerent d'Urbanisme, a S'Aigo Dolça, a més de les piscines, hi haurà dues sales amb equipaments per fer activitats esportives i també un petit bar-restaurant.

Jornades per reflexionar sobre el model de ciutat

Dijous 27 de febrer es durà a terme, en el marc del cicle Habitatge Digne, la jornada 'Regeneració urbana de barris', per treballar el projecte de rehabilitació integral de la barriada de la Soledat. En la trobada hi participaran Juan Rubio, director de l'Observatorio Ciudad 3R, qui parlarà de les eines i instruments de gestió i per obtenir finançament, i Sebastià Jornet, arquitecte urbanista. Rubio té 30 anys d'experiència com a cap de rehabilitació de barris.

El 5 de març hi haurà una altra jornada, 'Cap a un nou model de polítiques integrals d'habitatge públic', amb Javier Burón, gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

Les dues jornades tindran lloc a les 17 h al centre Flassaders.

stats