Política 14/05/2020

Ports IB rebaixa el 50% les taxes per a empreses als ports autonòmics

El sector de la restauració i les empreses d'excursions en són els principals beneficiats

Ivan Martin
1 min
La pujada del nivell del mar posa en perill els ports d'interès general de Balears.

MaóEls ports de la Comunitat Autònoma gestionats per Ports IB es veuran beneficiats d'una sèrie de mesures que l'ens públic ha acordat amb les principals patronals econòmiques de les Illes amb la finalitat de reduir l'impacte de la crisi sanitària causada pel coronavirus. En concret, es tracta de la disminució de l'import de la taxa corresponent a l'Ocupació de la Via Pública, així com el cànon relatiu als punts d'amarrament destinats a activitats econòmiques.

En la reunió hi varen participar el conseller de Mobilitat del Govern balear, Marc Pons; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; el gerent de Ports IB, Pere Puigdengoles, i representants de CAEB i PIME de Mallorca i Menorca. La trobada va servir per intercanviar opinions sobre el nou escenari que deixa l'etapa posterior al covid-19 i elaborar una resposta immediata a les peticions del sector, especialment de la restauració i el nàutic. També va quedar palesa la incertesa que regna pel que fa a les previsions de la temporada turística.

Així, Ports IB ha accedit a reduir a la meitat el pagament de la taxa d'Ocupació de la Via Pública, a més de comprometre's a no iniciar-ne el cobrament fins que hagi arrancat l'activitat. D'altra banda, s'ha deixat damunt la taula la possibilitat de flexibilitzar l'ús dels espais permetent de manera puntual augmentar els metres per a terrasses, sempre que es compleixin una sèrie de condicions i abonant la part proporcional de la taxa. Respecte de la reducció de la taxa d'amarrament, afectarà empreses que emprin xàrters i golondrines. Al mateix temps, es reduiran els imports corresponents al consum d'aigua i electricitat.

stats