Política 08/01/2019

Ports IB adjudica per un milió d'euros la primera fase de la reforma del port de Fornells

Les obres s'executaran després d'un ampli procés participatiu i s'han adaptat a les peticions d'entitats i associacions, així com del mateix Ajuntament del Mercadal

Iván Martín
1 min
Govern Balear, Consell de Menorca i l'Ajuntament d'Es Mercadal han aconseguit tirar endavant la reforma amb el màxim consens.

Es MercadalPorts de les Illes Balears ha adjudicat aquest dimarts les obres de la primera fase de la reforma integral del port de Fornells a la UTE COPCISA-Construcciones Olives SL per poc més d'un milió d'euros. La proposta elegida suposarà una reducció d'un 15,8% en relació amb el preu de licitació. Les obres començaran el mes vinent i tindran un període d'execució de quatre mesos i mig, dues setmanes menys que el previst inicialment.

La primera fase de la reforma integral del port de Fornells consistirà en la millora de totes les xarxes de serveis públics ubicats a la zona, des de la casa del contramestre fins al dic. S'hi inclouran serveis, nova pavimentació, il·luminació, nou mobiliari, banys i vestidors. Aquestes obres formen part del projecte de reforma integral del port de Fornells, que suposarà una inversió global de 8,5 milions d'euros.

La reforma s'executarà després d'un ampli procés participatiu i s'ha adaptat a les peticions d'entitats i associacions, així com del mateix Ajuntament del Mercadal. Les intenses reunions explicatives a Fornells, encapçalades pel conseller balear de Territori, Marc Pons, han donat els seus fruits amb aquest projecte, que s'ha dividit en dues fases amb la finalitat d'agilitzar les actuacions. El projecte bàsic de la segona fase està redactat i en tramitació ambiental.

stats