Política 17/09/2020

Ports IB adjudica a l'empresa de la família de Díaz Ferrán la gestió del varador de Ciutadella

El cànon ofert triplica el de les altres dues aspirants a la concessió de la instal·lació

Ivan Martin
1 min
L'adjudicació del varador del port de Ciutadella no ha viscut el seu últim capítol tot i la decisió de Ports IB.

CiutadellaEl Consell d’Administració de Ports Illes Balears ha adjudicat aquest dijous a l’empresa Marina Seca Port Ciutadella SLU, propietat de la família del condemnat per diverses causes judicials Gerardo Díaz Ferrán, la concessió del varador del port de Ciutadella amb un cànon anual de 101.000 euros.

L’empresa concessionària per als pròxims 20 anys ha obtingut la puntuació més alta d’un total de tres que es varen presentar i varen ser admeses al concurs. Així ho ha indicat el Govern balear, que, a més, detalla que la puntuació de Marina Seca ha sumat 84,76 punts, pels 67,22 de l’empresa que ha donat servei durant els darrers anys, Astilleros Llompart Varador, i els 53,47 punts de l'UTE Varador Port de Ciutadella.

El Consell d’Administració ha tingut en compte el cànon ofert per Marina Seca, molt superior a la resta. Mentre que l’empresa concessionària va oferir 101.000 euros, les altres dues varen presentar propostes de 35.500 i 38.900 euros respectivament. La inversió en l’adequació i millora de les instal·lacions del varador serà de 485.203 euros i inclou la construcció d’un nou edifici de 98 metres quadrats per a oficines i serveis d’atenció a l’usuari.

D’altra banda, l’horari d’obertura de les instal·lacions serà durant la temporada alta de 76 hores setmanals, 36 més que les exigides en el plec de condicions, i a la temporada baixa de 48 hores, 13 per damunt de les 35 requerides a les bases.

stats