Política 24/08/2015

Podem no vol Catalunya fora d'Espanya i insisteix en la defensa el dret a decidir

"Jo m'he compromès a que, si tenim poders institucionals, a Espanya es puguin habilitar els camins perquè els catalans decideixin", assegura Pablo Iglesias

Efe
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dilluns que no vol "que Catalunya se'n vagi d'Espanya", encara que la seva formació és "partidària del dret a decidir" i que, si es donés el cas, habilitarà "els cursos perquè els catalans decideixin". Iglesias ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Consell de Coordinació de Podem.

"Jo m'he compromès a que, si tenim poders institucionals, a Espanya es puguin habilitar els camins perquè els catalans decideixin, i això ho diu algú que no vol que Catalunya se'n vagi d'Espanya", ha afegit. Sobre les eleccions catalanes, Iglesias ha assegurat que la candidatura Catalunya Sí que es pot (que agrupa Podem i ICV-EUiA), sortirà a "guanyar les eleccions a Artur Mas" i a defensar els drets socials i els serveis públics, que són la "base fonamental de la sobirania".

Ha dit que sortiran a fer-li davant de la corrupció, que s'ha convertit a Catalunya i a Espanya en "una forma de govern". "Que no s'emboliquin en banderes els que tenen comptes a Andorra o Suïssa; els quals s'emboliquen en banderes catalanes o espanyoles són els més grans enemics de la sobirania i de la seva pàtria", ha conclòs.

stats