Política 04/06/2018

El PSIB-PSOE ha assegurat que continuaran "igual de batalladors" i continuaran reivindicant "el que ens sembla just"

MÉS ha demanat "la derogació de la llei mordassa, una nova reforma laboral, millores salarials i jubilacions dignes"

3 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

Podem reclama que : "el Govern balear d'Armengol "estigui a l'altura del moment i reclami, com va fer amb el PP, la dignificació del nostre finançament"

El portaveu de Podem al Parlament balear, Alberto Jarabo, ha demanat a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, que sigui amb el nou govern central "tan ferma" com ha estat amb el de Mariano Rajoy per defensar els interessos dels ciutadans de les Illes.

Fins ara la relacions entre el Govern balear i el govern estatal eren "tenses" i la posició i les negociacions de l'Executiu han estat "molt fermes", per la qual cosa Jarabo confia que aquesta mateixa actitud es mantingui "a partir d'ara".

Ara el color polític dels executius central i balear és el mateix, per la qual cosa Jarabo demana que el Govern balear d'Armengol "estigui a l'altura del moment i reclami, com va fer amb el PP, la dignificació del nostre finançament i que les Illes no continuïn a la coa de l'Estat en inversions".

Després del canvi al govern s'obre per a Podem un període d'"esperança i incògnites" després d'una "època molt fosca". Jarabo ha afirmat que ara que Rajoy se n'ha anat, "l'aire és més net".

El diputat de Podem ha deixat en mans de Pedro Sánchez el nomenament del nou delegat o delegada del govern a les Illes Balears. En qualsevol cas, Jarabo ha celebrat que l'encara delegada del govern a Balears, Maria Salom, deixi ser la representant de l'"antigovern" a les Illes i deixi "de tenir l'espasa de Dàmocles" sobre els ajuntaments amb els seus recursos d'anticonstitucionalitat.

MÉS per Mallorca ha demanat "la derogació de la llei mordassa, una nova reforma laboral, millores salarials, jubilacions dignes i sanitat universal"

"Esperem que aquest govern mostri respecte als illencs", ha afirmat avui la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, per a qui el president Pedro Sánchez ha de "rectificar" les polítiques del PP perquè "no té un xec en blanc" després d'arribar al poder "gairebé per sorteig".

Campomar ha celebrat que "en deu dies" el PP hagi passat de "l'eufòria" d'aprovar els pressupostos a ser "el primer partit expulsat del govern espanyol per una moció de censura", que castiga la seva corrupció.

"S'ha obert un altre escenari, gràcies a la confluència de les forces d'esquerra i sobiranistes", que permet "fer polítiques de diàleg" i corregir les mesures "antidemocràtiques" i "antisocials" de l'executiu que presidia Mariano Rajoy, ha dit.

Campomar ha demanat la derogació de la llei mordassa, una nova reforma laboral, millores salarials, "jubilacions dignes i sanitat universal".

El PSIB-PSOE ha assegurat que els socialistes de les Illes i el Govern balear continuaran "igual de batalladors" i continuaran reivindicant "el que ens sembla just i necessari"

El portaveu del PSIB-PSOE, Andreu Alcover, ha assegurat que els socialistes de les Illes i el Govern balear continuaran "igual de batalladors" i continuaran reivindicant "el que ens sembla just i necessari" després de l'elecció del socialista Pedro Sánchez com a nou president del govern.

"Serem igual de batalladors, com si el govern fos del PP", ha assegurat Alcover, que ha recordat els assumptes que continuarà negociant l'Executiu balear de Francina Armengol amb el nou govern central: l'aprovació del REB i la compensació de la insularitat, un nou sistema de finançament, inversions en carreteres i el final de les prospeccions en el Mediterrani.

Sobre el nou REB, Alcover ha confiat que sigui una realitat el proper 1 de gener i que les negociacions amb el nou executiu central siguin "més fluïdes i eficaces que amb el PP".

El PSIB espera un "increment de la virulència" del PP en l'oposició i l'ha convidat a reflexionar perquè el 2014 era "omnipresent" en comunitats i ajuntaments i ara està a l'oposició de la majoria de les institucions del país.

El Pi: "La situació política dels últims dies ha derivat en depressió per a uns i exaltació brutal per a uns altres"

El portaveu d'El Pi al Parlament balear, Jaume Font, ha exigit avui al Govern balear que faci públic el document del Règim Especial de Balears (REB) que havia negociat fins divendres passat amb el govern central del PP, formació que ha passat a l'oposició després de perdre la moció de censura presentada pel PSOE.

Font ha assenyalat que la situació política dels darrers dies ha derivat en "depressió per a uns i exaltació brutal per a uns altres", però la majoria dels ciutadans continuen amb els seus "problemes de cada dia".

Font ha advertit que sembla que el nou REB ja no entrarà en vigor el proper 1 de gener, la data prevista. "Això sí que afecta molta gent" pels recursos de què, per exemple, podrien disposar les empreses de mercaderies de Balears, ha lamentat Font.

El Pi exigeix al Govern que "ensenyi el document que havia consensuat fins ara" amb l'executiu central de Mariano Rajoy.

D'altra banda, El Pi ha fet entrar al Parlament una iniciativa amb la qual s'insta el nou govern que els ajuntaments de Balears puguin invertir de manera immediata els 450 milions que han estalviat arran de les mesures de restricció de la despesa del Ministeri d'Hisenda de Cristóbal Montoro.

stats