Política 30/10/2018

DIRECTE: El Parlament avala les ajudes als afectats per la torrentada del Llevant mallorquí

El Decret llei del Govern ha rebut suport unànime

Maria Llull/ Ara Balears
2 min

PalmaEl Parlament ha avalat les ajudes previstes als afectats per la torrentada del Llevant de Mallorca del passat 9 d'octubre. El Decret llei del Govern, aprovat en una reunió extraordinària el passat 18 d'octubre, ha rebut suport unànime dels diputats amb 57 vots a favor, sense vots en contra ni abstencions.

El Decret llei d'ajudes i altres mesures urgents servirà per reparar les pèrdues produídes per la torrentada "a les zones dels termes municipals d'Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera".

Malgrat l'aprovació unànime de les ajudes, el Decret del Govern ha rebut les crítiques del president del Pi, Jaume Font, qui ha reclamat que "es paguin el 100% de les pèrdues", i de la diputada de Ciutadans, Olga Ballester, qui ha demanat que "els tècnis assessorin els afectats sobre totes les ajudes que es poden demanar". Ballester també ha qüestionat la compareixença de la consellera Catalina Cladera i ha reclamat que els pressuposts de 2019 incloguin partides per "pluviòmetres" i "mesuradors del cabal dels torrents".

Marga Prohens qualifica l'impost de turisme sostenible d'"ecoestafa"

La portaveu adjunta del Partit Popular, Marga Prohens, ha qualificat l'impost de turisme sostenible d'"ecoestafa" i ha retret al Govern que "no hagi prioritzat el tema de l'aigua". "Han votat que no a un projecte de l'Ajuntament de Manacor per reduir nitrats i condemnen els ciutadans a no tenir aigua potable ni per cuinar. Han votat que no a la depuradora de Maó i mantenen el centre de vila ple d'excrements", ha dit Prohens durant el torn de preguntes al Govern.

Prohens també ha acusat l'executiu de "tapar la incapacitat" de Marc Pons, el qual "no ha fet un sol habitatge de protecció oficial" i ha augmentat el pressupost de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat "1.300 milions d'euros" aquesta legislatura.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha destacat que la meitat dels "200 milions d'euros" recaptats amb l'ecotaxa s'han destinat a medi ambient. Busquets ha afirmat que l'impost "té el suport de la ciutadania" i que no es té constància de "cap incidència" en el pagament per part dels turistes. La vicepresidenta ha apuntat que el govern ha dedicat "40 milions" d'aquest impost "al cicle de l'aigua".

stats