Política 12/11/2020

El Pla de xoc del Govern beneficiarà 2.446 menorquins i s'invertiran 5,6 milions d'euros

Les polítiques de contractació directa afectaran 280 persones

Ivan Martin
2 min
Francina Armengol i Susana Mora s'han reunit amb els batles de Menorca.

MaóUn total de 2.446 menorquins es beneficiaran del Pla de xoc del Govern balear, presentat aquest dijous a la seu del Consell Insular a Maó pel conseller de Treball del Govern balear, Iago Negueruela. En concret, les accions polítiques a Menorca sumen 5,6 milions d'euros i es distribueixen en sis eixos de treball: contractació, treball, impuls empresarial, formació, orientació i intermediació i modernització del sistema.

"Els eixos inclouen mesures de contractació i iniciatives per fomentar la contractació privada, així com els diferents programes de formació. També hi consten formacions específiques per a persones amb ERTO i col·lectius vulnerables", ha assenyalat Negueruela.

El conseller de Treball del Govern ha explicat que les polítiques de contractació directa afectaran 280 persones i les desenvoluparan els ajuntaments i el Consell mitjançant programes específics de contractació. A més, una de les novetats per a Menorca és una partida específica per a persones de més de 30 anys, joves i persones desocupades a causa dels efectes de la pandèmia.

"Estam en un moment excepcional i la demanda de treball ha crescut perquè també tenim un sector de la població que, tot i que no era el perfil que entrava en el servei de treball, ha quedat afectat de ple per les conseqüències de la crisi econòmica del covid-19. Necessitam ampliar l'espectre i oferir una major cobertura", ha detallat.

El Pla de xoc destinarà 1,32 milions d'euros a polítiques per a joves, 925.000 euros a aturats de llarga duració, 1,28 milions d'euros a col·lectius vulnerables i 851.000 euros a persones desocupades. Per la seva banda, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha reconegut les dificultats econòmiques que viurà la societat els pròxims mesos: "Per això sempre hem demanat per a les Illes un plus específic. Depenem del turisme i de la mobilitat, i necessitam garantir la seguretat dels nostres ciutadans. La idea és començar la pròxima temporada turística per Setmana Santa, ja que la situació sanitària és millor en comparació amb la resta dels territoris, cosa que vol dir que ho estam fent bé".

stats