Política 27/11/2019

El Pla de precarietat reconverteix a Menorca 385 contractes temporals en indefinits

Durant el juliol i l'agost s’han visitat 244 empreses a l’illa i s'han revisat 1.095 contractes laborals

Ivan Martín
1 min
Rubén Castro i Nati Benejam han estat els encarregats de presentar avui en roda de premsa els resultats del Pla de Precarietat Laboral.

MaóUn total de 385 persones a Menorca s’han beneficiat contractualment de les actuacions emmarcades en el cinquè Pla de lluita contra la precarietat laboral impulsat pel Govern balear. En concret, aquesta xifra representa els treballadors que han aconseguit transformar el contracte temporal en indefinit. Així ho ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el director de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, Rubén Castro.

Les actuacions es varen dur a terme durant els mesos de juliol i agost. En aquest període, i amb la col·laboració de sis inspectors i subinspectors de la Seguretat Social, s’han visitat 244 empreses a l’illa i s'han revisat 1.095 contractes laborals. “La reconversió de temporals en indefinits representa el 35% del total dels contractes revisats, és a dir, un de cada tres estava en frau de llei”, ha destacat Castro. Pel que fa a la parcialitat, les inspeccions han propiciat l’ampliació de les jornades de 33 contractes a temps parcial, un 10% dels revisats.

D’altra banda, el Pla de lluita contra la precarietat laboral ha millorat les condicions laborals de 443 persones a Menorca. En el conjunt d’aquests cinc anys de desenvolupament del pla se n'han beneficiat a l’illa 2.580 persones, mentre que a les Balears són 30.700 treballadors. Per últim, Castro ha emfasitzat els resultats del primer any de control de jornada a les empreses, una iniciativa que ha deixat a les Balears 151 requeriments després d’actuar a 650 centres de treball. S’han iniciat 93 expedients sancionadors per una quantitat aproximada de 400.000 euros.

stats