Política 22/01/2018

Pimem qualifica la zonificació del lloguer turístic d'atac directe a la petita i mitjana empresa.

Segons la patronal, la proposta del Consell suposa una limitació de la participació en el negoci vacacional.

Bernat Gual
1 min
Jordi Mora i Antoni Mas, aquest dijous durant la roda de premsa.

PalmaLa zonificació del lloguer turístic plantejada pel Consell de Mallorca suma una nova crítica. La federació de la petita i mitjana empresa de Mallorca, Pimem, considera que les restriccions que planteja la norma només beneficien les grans empreses. El president de la patronal, Jordi Mora, ha defensat el lloguer vacacional com una bona iniciativa per distribuir el pastís turístic però dubta que la proposta del Consell millori la distribució de les rendes i la riquesa que genera el sector. Mora creu en un capitalisme inclusiu i no en un funcionament de l'economia en què els grans juguen amb les cartes marcades i, per això, obtenen unes rendes addicionals.

En un comunicat, el president de Pimem assegura que els factors que encareixen el lloguer residencial són l'augment de la població resident i l'afluència del treballadors de temporada, que incrementen la demanda, així com la poca protecció dels propietaris en la Llei d'arrendaments urbans, que redueix l'oferta. Per això, no creu justificada la restricció del lloguer als turistes com un mitjà per evitar la inflació dels preus dels lloguers residencials.

Mora reclama a les administracions que es comprometin a derogar la zonificacació si en el termini d'un any els preus dels lloguers residencials no baixen més d'un 20%.

stats