Política 15/01/2019

PIMEM i CAEB critiquen la retallada d'inversions estatals a les Illes

Els empresaris consideren que l'administració no dona suport a l'esforç de les empreses de la Comunitat

Ara Balears
2 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, presentant els pressupostos de l'Estat.

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) han criticat aquest dimarts que el Govern hagi retallat un 11,7% la inversió prevista per a l'Arxipèlag en els pressupostos estatals del 2019, segons informa Efe.

PIMEM ha retret en una nota de premsa que els pressupostos d'aquest any "semblen més centrats a beneficiar certes forces polítiques que a oferir ajuda als ciutadans i les comunitats autònomes".

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha manifestat que "aquests pressupostos estan molt lluny de les promeses que varen fer Sánchez i Armengol en la seva última reunió al novembre al conjunt de ciutadans de les Balears".

Mora ha assenyalat que la patronal "no entén" que "no es tinguin en compte" les necessitats de la Comunitat Autònoma quan l'Arxipèlag és una de les regions "que més doblers aporten a les arques de l'Estat".

També ha demanat als representants polítics de les Illes que "lluitin" pels interessos dels ciutadans i de les empreses i que "s'oblidin de fer polítiques de partit que, si alguna cosa deixen patent, és que en cap cas beneficien la Comunitat".

Per part seva, la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha considerat una "absoluta decepció" la inversió prevista per a l'Arxipèlag, que tampoc no preveu el Règim Especial de Balears (REB).

"Ens sembla una falta de respecte per als ciutadans de les Illes i per a l'esforç inversor que s'està fent per part de les empreses", ha assenyalat Planas, que ha criticat que Balears és una de les comunitats "més perjudicades del país".

També ha denunciat que l'embranzida del sector privat no està acompanyada per l'Administració Pública, que "perjudica" el desenvolupament econòmic de les Illes, en un moment en què l'economia s'està desaccelerant.

Planas ha remarcat que "el pes de la inversió a les Balears l'estan suportant les empreses, que són les que impulsen l'economia de les Illes", i ha assegurat que no li sembla correcte que aquest esforç no s'acompanyi amb inversió pública.

stats