Política 24/09/2019

Pimeco diu que "no és el moment per reduir creuers", després de la fallida de Thomas Cook

Un 30% de les empreses de transport discrecional de passatgers per carretera de Balears s'ha vist afectat de manera directa o indirecta per la fallida

Ara Balears
2 min
Imatge de dos creuers en el port de Palma

PalmaEl president de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster, ha demanat a les administracions que "no compliquin l'arribada de turistes" a les Illes després de la fallida del touroperador britànic Thomas Cook: "No és el moment òptim per reduir també l'arribada de creuers", ha dit el president, segons Efe.

La patronal ha lamentat la fallida del touroperador perquè suposa, tal com han dit, "un perjudici" per a l'economia balear. Fuster també ha considerat que l'arribada de turistes, principalment anglesos i alemanys, es veurà afectada per aquest nou escenari. Per aquesta raó, ha demanat al Govern que "no compliqui la situació", perquè "si ara, a més, experimentam un descens de l'arribada de turistes per la limitació dels creuers, els petits comerciants ens trobarem en una situació molt greu". "Malgrat que alguns volen demonitzar les navilieres, aquest sector és vital per al teixit comercial i empresarial de Palma i genera més de 6.000 llocs de feina a la ciutat", ha insistit el president.

Cal recordar que Toni Fuster s'ha referit a les reunions entre el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, amb les companyies de creuers i l'Ajuntament de Palma per tal d'"apostar per la sostenibilitat". A més, la Plataforma contra els Megacreuers va demanar recentment suspendre temporalment els contractes amb empreses navilieres.

Transport discrecional

Un 30% de les empreses de transport discrecional de passatgers per carretera de Balears s'ha vist afectat de manera directa o indirecta per la fallida del touroperador britànic Thomas Cook, segons calcula la Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT).

De les 120 empreses del sector a la Comunitat, 35 s'han vist perjudicades per aquesta crisi, si bé continuaran oferint durant aquesta setmana els seus serveis perquè hi estan "obligats pel contracte" amb Thomas Cook, ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa el vocal de la FEBT, Rafael Roig.

Roig ha assenyalat que les 25 empreses de transport de passatgers afectades per la fallida a Mallorca, les 5 d'Eivissa i les 5 de Menorca assumiran, de moment, el cost d'aquests contractes amb el touroperador de les operacions realitzades des del juliol fins al setembre, i que en total ascendiria als cinc milions d'euros encara pendents de pagament, segons una estimació inicial.

El vocal de la federació ha assegurat que la fallida de Thomas Cook és "una mala notícia per al sector", si bé "no cal ser alarmistes" i encara s'ha de veure què succeeix durant aquesta setmana de reunions.

stats