Política 14/10/2019

Armengol: "Els problemes polítics s'han de resoldre des de la política"

La presidenta del Govern balear ha defensat el diàleg "des del respecte a les decisions policials"

Ara Balears
2 min
Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns, sobre la sentència del Procés, que "els problemes polítics s'han de resoldre des de la política". Així ho ha expressat en una piulada, en què ha defensat que: "Des del respecte a les decisions judicials i la més ferma convicció democràtica, crec que els problemes polítics s'han de resoldre des de la política". En aquest sentit, Armengol ha assegurat que "cal trobar en el diàleg les solucions als conflictes i treballar entre tots per garantir la convivència".

La portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha mostrat aquest dilluns el "respecte" de l'Executiu autonòmic a la sentència del Suprem sobre el Procés i ha demanat "diàleg polític i entesa" entre els governs espanyol i català per avançar en la part "social, política i territorial". En declaracions a Efe, Costa ha defensat la separació de poders de l'Estat i, en aquest cas, la decisió del poder judicial a la seva resolució sobre aquest tema.

"Dit això, demanam que es reprengui el diàleg entre les parts per desbloquejar aquesta situació", ha assenyalat la portaveu de l'Executiu balear, i ha insistit que "reprendre el diàleg és imprescindible". Costa no ha volgut dir si considera les condemnes elevades i ha reiterat la seva intenció de no opinar sobre el contingut de la sentència del Suprem.

Preguntada sobre la possibilitat d'un futur indult del govern als condemnats, la portaveu ha respost que és un assumpte que no està sobre la taula i que no seria "prudent" pronunciar-se sobre un "futurible". Després de conèixer-se la sentència, Costa ha fet una declaració als mitjans d'informació aquest dilluns dematí a la seu del Consell d'Eivissa a les 11 h.

stats