Política 27/06/2019

El Pi s'abstindrà en la investidura d'Armengol si impulsa un pacte social i empresarial

Els regionalistes consideren que aquest sector hauria de ser, a banda dels socis de govern, un "partner" més important de l'Executiu

K. O.
1 min
64e71358-e083-42b5-be7a-e9c4ce1347a4

PalmaEl portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha advertit durant la segona jornada d'investidura de Francina Armengol que el vot dels regionalistes dependrà de si la socialista es compromet a impulsar un pacte social i empresarial que converteixi els empresaris illencs en "el seu 'partner" juntament amb els socis de govern. Font ha dit que Armengol hauria de guanyar-se la confiança del sector empresarial perquè la despesa de la Comunitat sigui "una vertadera inversió per als ciutadans".

El portaveu regionalista ha assegurat que moltes empreses estan disposades a invertir en el futur de les Balears a través d'inversions, però necessiten "seguretat" per fer-ho. Per aquesta raó, ha demanat que s'agilitin els tràmits i que es donin incentius fiscals perquè les empreses inverteixin en la modernització i la innovació. "Si no feim un pacte social empresarial després no podem plorar", ha advertit Font, i ha afegit que si es duu a terme la proposta, Armengol tindrà un vot de confiança d'El Pi. Així i tot, ha apuntat que no serà un "xec en blanc", sinó un compromís amb les quatre illes".

Sobre el sector turístic, Jaume Font ha destacat la importància de reduir un 50% l'ecotaxa. "No es tracta de menys turisme i més indústria, això són disbarats", ha dit el portaveu, afegint que convé que siguin de qualitat. A més, també ha instat Francina Armengol que "posi Madrid al seu lloc" demanant un nou model de finançament per a la comunitat balear.

stats