SATURACIÓ
Política 12/08/2017

El Pi vol condemnar la “turismofòbia” a cada institució

Ara Balears
1 min
El Pi vol condemnar la “turismofòbia” a cada institució

PalmaEl Pi presentarà a totes les institucions on té representació (ajuntaments, Consell de Mallorca i Parlament) mocions de condemna contra “els actes de turismofòbia que s’estan produint a les Illes Balears”, segons va anunciar ahir la formació a través d’un comunicat.

A més, les mocions instaran el Govern balear i la Delegació del Govern a dur a terme totes aquelles actuacions que siguin necessàries per “evitar aquests tipus d’agressions contra la principal font de generació de feina i benestar de la comunitat autònoma”. Des d’El Pi van voler mostrar el seu compromís amb un “turisme sostenible, equilibrat, de qualitat i ordenat”, però van advertir de la “perillosa criminalització de l’activitat turística”. Per això, esperen que la seva moció tingui “l’acord de totes les formacions polítiques”.

Es tracta, asseguren, de voler donar “una resposta clara a la sèrie d’actuacions realitzades les darreres setmanes contra turistes”. Pel diputat Josep Melià, “és cert que, fins ara, són fets aïllats, però això no en minva la gravetat. Som davant un problema que pot anar a més si no s’actua amb racionalitat, però també amb exemplaritat i contundència”. Melià veu especialment greu el fet que “la premsa internacional està començant a fer-se’n ressò”, sobretot perquè “tot sembla indicar que entram en una nova fase del conflicte i que aquest anirà en augment, amb conseqüències imprevisibles per al futur de les Illes”.

Des d’El Pi asseguren que “aquestes accions contra el turisme constitueixen un atac a la pau social i una amenaça òbvia a la confiança internacional que mereix la nostra indústria principal”.

stats