Política 23/04/2019

El Pi proposa que totes les comunitats tinguin el mateix nombre de senadors

El partit regionalista també vol que els presidents autonòmics siguin membres de la Cambra Alta

Maria Llull
1 min
Imatge d'arxiu del Senat.

PalmaRafel Ballester i Joana Xamena, candidats d'El Pi al Senat, han fet aquest dimarts en roda de premsa un total de cinc propostes per reformar la Cambra Alta, perquè sigui "una vertadera institució de representació territorial", segons ha indicat Xamena.

"Reunions periòdiques dels presidents de les comunitats autònomes al Senat, que totes les comunitats estiguin representades per cinc senadors, una reducció de 90 senadors, que els presidents siguin membres amb veu de Senat i que les eleccions al Senat coincideixin amb les autonòmiques" són les mesures que ha explicat Ballester.

"El Senat hauria d'anar més enllà de debatre lleis a escala estatal", ha dit Xamena. "Per què una cambra tan important ha fracassat?", s'ha demanat. Segons la candidata, un dels factors que dificulten el funcionament de la Cambra Alta és que la representació estigui organitzada "per províncies i no per comunitats". "Això s'ha de canviar, i més ara que molts estan disposats a llevar competències a les comunitats", ha dit.

stats