Política 04/01/2021

El Pi pacta amb la dreta i l'extrema dreta a Llucmajor i s'incorpora a l'equip de govern de l'Ajuntament

Les joventuts del partit regionalista critiquen l'acord, que consideren contrari a pilars com la defensa de l'autogovern o de la llengua pròpia

Maria Llull
2 min
El batle de Llucmajor, Eric Jareño, i el regidor d'El Pi, Bernardí Vives

PalmaBernardí Vives (El Pi) s'ha incorporat aquest dilluns a l'equip de govern de l'Ajuntament de Llucmajor per gestionar l'àrea de Manteniment Urbà. Segons ha indicat el Consistori llucmajorer en una nota de premsa, "la sintonia sobre les necessitats del municipi ha estat fonamental" després de "mesos de negociacions". Cal destacar que Vives s'incorpora a un govern amb representants de la dreta i l'extrema dreta, amb representants del PP, de Ciutadans i d'ASI, a més de dos regidors que varen formar part de les llistes de Vox, encara que ara no en formen part.

Fonts d'El Pi han explicat a l'ARA Balears que es tracta del comitè local del partit a Llucmajor i que la formació està obligada a respectar l'autonomia d'aquests òrgans locals. L'acord de governabilitat que han subscrit els regionalistes durarà fins al final de la legislatura. "Volem impulsar decisions de futur que transformin Llucmajor en un municipi sostenible en tots els aspectes", ha destacat el batle llucmajorer, Eric Jareño.

Ara bé, les joventuts d'El Pi han criticat amb duresa aquest pacte pequè va en contra dels "pilars fonamentals del projecte" dels regionalistes. L'associació Joves per les Illes ha manifestat mitjançant un altre comunicat el rebuig a l'entrada de Vives en un equip municipal "amb presència de representants electes d'extrema dreta". L'organització ha recordat que un dels fonaments d'El Pi és "la defensa de l'autogovern", amb "institucions pròpies que l'extrema dreta pretén eliminar".

"Joves per les Illes insta el regidor d'El Pi a Llucmajor a no ser còmplice d'un govern que renega de tots els elements que ens defineixen com a poble i a cercar majories alternatives amb formacions moderades i centrades per al benefici dels ciutadans de Llucmajor", diu el comunicat, que també recorda que "l'extrema dreta qüestiona" la recerca d'una "igualtat efectiva" i d'una "societat lliure de violències masclistes".

El PSOE de Mallorca també ha criticat "el gir a la ultradreta" que suposa per a El Pi haver entrat en l'equip de govern de Llucmajor. Els socialistes han lamentat que els regionalistes prefereixin assolir un acord "amb l'extrema dreta" abans que "amb les forces progressistes".

stats