Política 16/04/2019

El Pi demana l'equiparació del complement de residència per als funcionaris de l'Estat a les Balears

La dotació insuficient de les competències no transferides provoca manca de recursos humans en àrees com seguretat i justícia, segons la formació

Maria Llull
1 min
Joan Miralles i Jaume Font a la seu d'El Pi aquest dimarts.

PalmaEl cap de llista d'El Pi al Congrés dels Diputats, Joan Miralles, demanarà a Madrid l'equiparació del complement de residència per als funcionaris de l'Estat que treballen a les Illes Balears. "Les competències no transferides no estan suficientment dotades, i això provoca que hi hagi un 35% menys d'efectius en els cossos de seguretat i que la justícia sigui més lenta", ha explicat Miralles aquest dimarts en roda de premsa.

Miralles ha fet referència al complement per residència que reben els funcionaris a les Canàries, Ceuta i Melilla, molt superiors al que reben a les Balears. "Un funcionari de categoria C1 rep 545,77 euros mensuals per residència a Ceuta i Melilla, mentre que a les Balears només cobra 63,63 euros", ha explicat. "Hi ha uns 6.000 euros anuals de diferència, que ajudarien molt a fer front a l'elevat preu de l'habitatge", ha afegit.

El candidat d'El Pi al Congrés ha lamentat que la manca de recursos provoqui "un elevat grau de rotació dels professionals", que té com a conseqüències la constant necessitat d'"adaptació· dels professionals i l'endarreriment dels "processos judicials".

Per la seva banda, el president d'El Pi, Jaume Font, ha indicat que és necessari que els ciutadans balears "tinguin les mateixes eines" que hi ha a "la resta de l'Estat". "És decebedor, perquè cada vegada que grates a les xifres hi trobes diferències", ha sentenciat.

stats