Política 02/09/2019

El Pi demana que Armengol comparegui pel forat de 500 milions del Govern

Els regionalistes se sumen així a la petició del PP perquè la presidenta balear expliqui "quins ajustos farà"

K. O.
1 min
Imatge de Jaume Font

PalmaEl diputat d'El Pi, Jaume Font, ha demanat aquest dilluns que la presidenta Francina Armengol comparegui al Parlament per explicar el forat de 500 milions d'euros en els comptes del Govern i "quins ajustos econòmics" farà per afrontar aquesta situació. D'aquesta manera, els regionalistes s'han sumat a la petició que el Partit Popular va registrar divendres perquè la presidenta expliqui "quines gestions ha fet per aconseguir la transferència dels 177 milions d'euros que el govern espanyol deu a les Balears", tal com va dir Biel Company.

"Han d'explicar els canvis que hi ha en els nivells d'ingressos i els incompliments per part de l'Estat", ha assegurat Font. El diputat també ha recordat que amb de la partida de 180 milions d'euros del conveni de carreteres que no estan inclosos en els pressupostos de l'Estat, els 177 milions de millora del finançament i el "refredament" del creixement econòmic a les Balears, el Govern acumula un forat d'uns 500 milions.

"Diuen [des del Govern] que no faran retallades ideològiques però sí ajustos", ha afirmat Font, qui ha afegit: "Quina mena d'ajustos?". A més, ha destacat que falten doblers per fer el que ja està pressupostat. Per tot això, ha reiterat necessitat que la presidenta comparegui a la Cambra.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, va assegurar divendres, després del Consell de Govern, que l'Executiu "donarà totes les explicacions que siguin necessàries sobre la quantia pendent del govern espanyol". Sobre la petició del PP per la compareixença de Francina Armengol davant del Parlament per explicar quines actuacions està fent per solucionar aquesta situació, la consellera va indicar que s'estudiarà "quin membre del Govern ha de comparèixer".

stats