Política 25/02/2019

El PP adverteix que pot votar en contra del REB a Madrid

Biel Company qualifica el règim especial de "presa de pèl"

M. Ll.
2 min
El president del Partit Popular balear, Biel Company.

PalmaEl president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha deixat oberta la porta que el seu partit voti en contra de la convalidació del decret llei que regula el REB a la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats. "Volem donar el nostre suport al no-res?", ha demanat en roda de premsa aquest dilluns. Segons Company, el REB és "una pallassada perquè Pedro Sánchez pugui venir a fer un míting". "És molt complicat donar suport a una pallassada", ha afegit.

El líder popular ha anunciat que es posarà en contacte "amb els representants de la societat civil" per demanar-los "si els sembla bé que votem el no-res". "Hi som més per denunciar aquesta presa de pèl", ha afegit Company, insinuant cap a on s'inclina la balança del vot del PP a Madrid. De fet, el president del PP ha demanat que "els representants de la societat civil estiguin a l'altura" i ha comentat que espera "una reacció contundent del món empresarial".

"El final de legislatura d'Armengol és decebedor. Intenten confondre la gent", ha continuat Company, que considera que aquest REB "no afegeix res de nou" al del 1998. "L'hem analitzat article per article, i aquí no hi ha res que no hi fos. Ni tan sols el règim fiscal", ha sentenciat.

Un "flotador" electoral, segons El Pi

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha criticat aquest dilluns l'electoralisme del REB, que ha definit un "flotador" de Pedro Sánchez per a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per a les pròximes eleccions autonòmiques.

"Una vegada llegida la lletra petita del REB, el cert és que el seu contingut no té res a veure amb el que ens va explicar la presidenta", ha dit Font. El portaveu d'El Pi ha lamentat que no hi hagi "cap quantitat fixa per a les Balears en el règim especial" i ha destacat que "tot està escrit en condicional" al BOE.

Ciutadans parla de "gran estafa"

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha definit el REB aquest dilluns com a una "gran estafa". "Tot allò que ens han venut són coses que s'han deixat al criteri de Madrid, sense concrecions", ha dit.

De fet, Pericay no entén les crítiques del president de Canàries, Fernando Clavijo, al REB, perquè "si llegís el text, veuria que no hi ha res". El portaveu de Ciutadans ha recordat el document que es va elaborar l'any 2017 en col·laboració amb diverses entitats de la societat civil, i ha lamentat que el REB "no hagi recollit" les mesures que s'hi proposaren.

"És probable que el Govern central hagi enganat Armengol", ha comentat Pericay, malgrat que després ha recordat que la ministra Montero "ja va dir que no tenia cap intenció d'aprovar un REB". Segons Pericay, Armengol és la presidenta del "ni, ni, ni". "Ha tengut un triple fracàs: ni tenim nou sistema de finançament, ni hi haurà inversions estatutàries, ni tenim un bon règim especial".

stats