Política 12/05/2019

El Pi proposa la compra de Son Quint amb doblers de l'impost turístic

La formació promet pagar les ajudes agràries abans d'un any des que s'hagin sol·licitat

Ara Balears
2 min
El Pi proposa la compra de Son Quint amb doblers de l'impost turístic

PalmaEl candidat d'El Pi a Palma ha proposat aquest diumenge la compra de la finca de Son Quint amb fons de l'impost turístic per recuperar-la com a espai natural per a la ciutadania. Melià ha deixat clar que "aquesta zona és un pulmó verd similar a Bellver i na Burguesa, té un gran valor patrimonial i etnològic i hauria de configurar el futur Parc Natural de Ponent".

El candidat d'El Pi Palma, que aquest diumenge ha fet una caminada reivindicativa per Son Quint, ha fet costat a les entitats de Ponent que demanen la recuperació de l'antic camí públic de Palma a Puigpunyent, datat el segle XIII i que passa per dins la finca. En aquest sentit, ha apuntat que "aquest espai també és la porta d'entrada de Palma a la Ruta de la Pedra en Sec i a la serra de Tramuntana, i preservar-lo afavorirà la desestacionalització turística".

Melià ha recordat que "aquesta legislatura El Pi ha presentat diferents iniciatives per adquirir aquesta finca, com una esmena als pressupostos per habilitar una partida de 5 milions d'euros per comprar Son Quint que ha estat rebutjada i una moció al Consell que va ser aprovada per unanimitat". Això és una incongruència, segons ha afirmat Melià, "que evidencia la manera de fer política del pacte d'esquerres".

D'altra banda, Melià ha reivindicat la importància de soterrar la majoria de línies d'alta tensió de Son Puig, les més pròximes al nucli urbà. "Volem facilitar la negociació per soterrar-les i recuperar la serra del desastre ecològic de les enormes pistes que Red Eléctrica ha obert dins el bosc per instal·lar-les", ha afegit.

Ajuts agraris

Així mateix, el candidat d'El Pi a la presidència del Govern, Jaume Font, ha promès aquest diumenge que, si governa, agilitarà la tramitació de les ajudes agràries perquè cap sol·licitant tardi més d'un any a cobrar.

"No és tolerable que els pagesos i ramaders rebin les ajudes amb dos anys de retard. Això, sumat als preus baixos que reben pels productes i els alts costos que pateixen, fa insuportable l'activitat en el món agrari", ha dit el candidat en la seva visita a la Fira de Campos.

Segons informa Proposta per les Illes en un comunicat, Font ha criticat la inacció del Govern respecte d'"ampliar les possibilitats del món agrari i ramader", que "està en perill de mort". En aquest sentit, el candidat ha reclamat "plans de modernització i d'incentivació per a joves i emprenedors, a més d'arbitrar els mecanismes legals i financers que puguin contribuir a suportar aquest canvi", ha indicat el seu partit.

stats