Política 04/03/2019

El Pi carrega contra els atacs del PP al català

Jaume Font demana a Pablo Casado "respecte per les lleis que tenim"

Maria Llull
2 min
El portaveu d'El Pi, Jaume Font.

PalmaEl portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha carregat aquest dilluns contra les propostes del PP en matèria lingüística i la visita del president estatal del PP, Pablo Casado, el passat divendres, quan insistí a eliminar el català com a requisit d'accés a la funció pública i a fer del castellà la llengua vehicular de l'ensenyament.

"Quan veig Casado pregonar que es vol carregar la Llei de normalització lingüística, que va ser iniciativa d'un insigne popular com Gabriel Cañellas, pens que du les sabates girades de peu. Algú li hauria de recordar que el consens del 86 va ser promogut pel PP", ha explicat Font durant la seva compareixença en roda de premsa.

Font ha criticat que Casado "demani respecte per la llei" i que "la canviï sense problemes quan no li agrada". A més, el portaveu d'El Pi ha mostrat sorpresa perquè "Biel Company aguanti" malgrat els plantejaments del líder estatal del seu partit.

"Casado oblida que 18,7 milions d'habitants de l'Estat tenen llengua cooficial, assenyalada per la Constitució, que tant li agrada", ha indicat el portaveu d'El Pi. A més, Font ha destacat que "els parlaments autonòmics també són estats", ja que tenen competències traspassades.

Font ha recordat que "ha estat normal amb governs del PP i el PSOE" fer passes per "avançar en la cooficialitat i defensar la llengua minoritària, la que té dificultats per sobreviure". "Cooficialitat, sí. Subordinació, no", ha dit.

El portaveu d'El Pi ha demanat "respecte". "Quan un trepitja aquesta terra, i més en un dia de festa, ha de respectar les lleis que tenim, que han estat referendades pel Congrés i el Senat", ha subratllat. "M'estranya que Company no hagi fugit del PP. Fa empegueir que no senti dolor per tots els que han lluitat per aquesta terra en aquest partit", ha afegit. "No farem un mil·límetre enrere en segons quines qüestions que hem guanyat tots", ha sentenciat.

"Solidaritat amb Pericay"

Jaume Font ha aprofitat la seva compareixença davant els mitjans per mostrar la seva "solidaritat" amb el diputat de Ciutadans, Xavier Pericay, per la possibilitat que José Ramón Bauzá formi part de Ciutadans. "Li han ficat un gol per tota l'esquadra i pas pena que es desanimi", ha dit.

stats