RELLEU MUNICIPAL
Política 16/06/2018

El Pi pren la batlia de Felanitx en el darrer revolt

Jaume Montserrat es defineix com “un home de poques paraules però de compromisos ferms”

Miquel Barceló
3 min
El Pi pren la batlia de Felanitx en el darrer revolt

FelanitxEl municipi del campió mundial de ciclisme Guillem Timoner canvia de cap de files a la casa consistorial, però mantenint l’equip. Jaume Montserrat, d’El Pi, partit que té dos regidors en un consistori de 17, és des d’aquest dissabte el nou batle de Felanitx amb el suport del Bloc (5) i el PSOE (3). D’aquesta manera, El Pi pren la batlia pràcticament en el darrer revolt de la legislatura i es compleix l’acord de governabilitat, signat per les forces de centreesquerra el juny del 2015, que assignava la presidència de la corporació municipal al Bloc, els tres primers anys de mandat, i el darrer any a El Pi. Aleshores, el PSOE renuncià a participar del repartiment de la batlia.

En el seu discurs, el batle entrant es va declarar ahir “un home de poques paraules però de compromisos ferms”, i va demanar als socis de govern “seny, humilitat i fidelitat”. Monserrat es proposà fer els “esforços necessaris per caminar en favor d’un millor diàleg”, que va prometre mantenir amb totes les entitats socials.

Més endavant, el nou batle posà la reforma de l’hospici, convertit en nou centre d’estades diürnes i nocturnes, com un dels grans reptes imminents, atès que després de la conclusió de les obres en queda l’equipament de les instal·lacions i la posada en funcionament de l’edifici social, d’acord amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del govern autonòmic.

La conservació del patrimoni, l’entorn natural heretat dels avantpassats, les polítiques d’estalvi d’aigua, el foment de les energies renovables dins el terme municipal, la millora de la gestió dels residus urbans i el manteniment dels espais públics són els grans propòsits que plantejà Monserrat a la resta del consistori, just encetar el seu any de gestió al front de l’Ajuntament.

“Felanitx ha de mirar al futur sense oblidar el passat”, va dir el nou primer mandatari municipal, i per això recordà que “cal comptar amb la gent anònima que estigui disposada a treballar pel seu municipi”, del qual destacà el gran actiu que genera tot el seu teixit social. En aquesta línia, Jaume Monserrat refermà el compromís de treballar “amb honestedat i coherència”.

Que en el seu primer dia de feina com a batle Monserrat tenia ganes de dir moltes coses ho demostrà el fet que es botàs el protocol i fos el primer a intervenir després del nomenament, per la qual cosa es va disculpar després, enmig de la comprensió de la resta dels grups.

Dels partits socis de govern, el nou batle va recollir-ne el compromís de continuar treballant en equip. Colau Barceló (BLOC) destacà que “s’han complert els acords” signats el juny del 2015, i posà en valor el fet que el batle entrant “ja coneix les particularitats dels membres del seu equip de govern”. Per a Barceló, el batle d’El Pi té l’avantatge de poder gestionar un equip de govern amb unes relacions “positives” amb el tripartit.

La salut del pacte

El PSOE, amb Xisco Duarte, destacà “els símptomes de salut del Pacte” i l’actitud de responsabilitat que, segons ell, hi ha hagut des de l’inici de l’actual mandat. Per als socialistes de Felanitx, el grau de satisfacció pels objectius assolits fins ara és prou elevat.

En el seu torn, Biel Tauler, del PP (7), el partit majoritari que està a l’oposició, recordà a Monserrat que serà el batle amb el menor nombre de vots, però que el PP continuarà fent aportacions “per millorar el nostre municipi”. Tot i desitjar-li encert en la gestió, Tauler aventurà que una vegada entrat en el darrer any de mandat municipal, “vindran els temps de les empentes” dins l’equip de govern.

El Pi ha tocat 19 vares

Amb l’arribada de Jaume Monserrat a la batlia de Felanitx, El Pi, a escala regional, acabarà la legislatura amb 12 batlies: Alcúdia, Andratx, Ariany, Banyalbufar, Costitx, Manacor, Porreres, Sant Joan, Sencelles, Felanitx, sa Pobla i Santa Margalida. Entremig de la legislatura, també gràcies a una política de pactes, El Pi haurà tingut les batlies de Maria de la Salut, Llucmajor i Selva. De fet, a Selva la mantindrà fins al proper dia 30 de juny, moment en què la deixarà al grup Arrelam. El juny del 2015, començà també amb les vares d’Artà, Petra, Lloseta i Sineu, amb la qual cosa, el partit que lidera Jaume Font haurà tingut la vara de la batlia en algun moment o durant tota la legislatura a 19 municipis de Mallorca.

Després del relleu a Felanitx, Selva, el proper dia 30 de juny, serà el darrer municipi a viure un canvi de batlia durant l’actual legislatura autonòmica.

stats