Política 07/05/2019

El Pi aposta per la rebaixa de la fiscalitat

Els regionalistes també aposten per la rebaixa de la fiscalitat per a les famílies i empreses i la protecció de les petites i mitjanes empreses

K. O.
2 min
El Pi aposta per la rebaixa de la fiscalitat

PalmaEl Pi ha presentat els tres eixos principals del seu programa electoral amb vista a les eleccions autonòmiques i municipals del 26 de maig, que es basen en el sistema de finançament, la rebaixa de la fiscalitat per a les famílies i empreses i la protecció de les petites i mitjanes empreses. "Aquestes illes estan sustentades per petites i mitjanes empreses, autònoms i altres professionals liberals, que són els principals generadors de llocs de feina", ha dit el president i candidat al Parlament dels regionalistes, Jaume Font. A més, entre les mesures incloses hi ha la reducció de l'impost de successions i donacions a la "mínima expressió" i la rebaixa dels impostos als autònoms i rendes baixes i mitjanes. 'Ara toca Balears' serà l’eslògan de la campanya.

Font ha assegurat durant la presentació al Cappuccino del passeig Marítim que el programa s'ha redactat "seguint el batec dels ciutadans i escoltant les seves preocupacions, després de moltes reunions amb entitats, associacions i col·lectius professionals". Entre les propostes electorals de la formació, també es recull l'exempció de pagament de l'Impost de Patrimoni per a tots aquells que tinguin un patrimoni inferior a dos milions d'euros. A més, es valorarà la possibilitat d'aplicar criteris de progressivitat en tributs i taxes per tal que les rendes més baixes no es vegin tan perjudicades.

En matèria de turisme, El Pi ha anunciat que rebaixarà l'ecotaxa a les quanties inicials al moment de la seva aprovació i que el 50% de la recaptació d'aquest tribut es retornarà al municipi d'origen. Pel que fa a l'habitatge, una de les mesures que recull el document programàtic és l'incentiu del lloguer d'habitatges buits o desaprofitats amb avantatges fiscals, a més de l'increment de la densitat residencial si es construeixen habitatges socials. Respecte de la connectivitat entre illes, es planteja la creació d'una tarifa plana per als vols entre illes com a necessitat de servei públic.

Segons la candidata al Consell de Mallorca, "les polítiques del Consell han de servir per solucionar els problemes reals de la nostra terra, i per això les nostres propostes van encaminades a lluitar contra les desigualtats, millorar les carreteres secundàries i la mobilitat i potenciar la cultura".

stats