El Pi reclamarà a Madrid la bonificació del 100% del transport de les mercaderies

La formació regionalista reclama que aquesta ajuda estigui garantida al REB

El candidat al Congrés d'El Pi, Joan Miralles, ha assegurat aquest dijous que reclamarà a l'Estat la bonificació del 100% del cost del transport de les mercaderies en règim de càrrega amb origen i destí als ports de Balears, sense distinció per tipus de bé, amb les úniques excepcions imposades per la normativa europea. "Hi ha un greuge comparatiu entre ambdós arxipèlags. Mentre que a les Canàries tenen garantit el 100% de subvenció, les Balears només en tenen cobert el 65%, fet que resta competitivitat a les nostres empreses", ha assegurat Miralles en una visita a Inca.

Segons El Pi, aquesta bonificació ha d'estar garantida a través del REB i no ha de dependre dels pressupostos generals de l’Estat, ja que això implica que els ajuts sempre siguin inferiors al percentatge estipulat. 

El Pi ja va presentar una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears, instant el Govern autonòmic a fer les gestions necessàries amb l’Estat per aconseguir incrementar fins al 100% aquesta bonificació, "unes gestions que han quedat en paper banyat en el REB aprovat 'in extremis' pel govern de Pedro Sánchez", ha lamentat Miralles.

Joan Mirallles i el president d'El Pi, Jaume Font, s'han desplaçat aquest dijous a Inca, on han elaborat panades  i han constatat la diferència entre dur a terme la producció d’aquest producte a les Balears o un altre lloc de la Península. "Produir una panada a Mallorca pot suposar un 7% més que fer-ho a un altre punt de la Península. A més, si aquesta mateixa panada la volem vendre fora de l'illa, hi hem d’afegir un 7% més derivat del transport, que en total significa un 14% per cost d'insularitat”, ha explicat Font.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF