Política 17/02/2020

El Pi reclama al Govern i a Cort mesures urgents per garantir la continuïtat de l'escorxador de Palma

La formació ha registrat una PNL que pretén reafirmar el reconeixement d'aquestes instal·lacions com a serveis essencials d'interès econòmic general

Ara Balears
1 min
La continuïtat de l'escorxador de Palma, en perill.

PalmaEl Pi ha registrat aquest dilluns una proposició no de llei, per via d'urgència, que insta el Govern i l'Ajuntament de Palma a prendre totes les mesures que siguin necessàries per garantir la continuïtat dels serveis de l'escorxador de Palma. Així mateix, la iniciativa vol reafirmar el reconeixement dels escorxadors com a serveis essencials d'interès econòmic general per al manteniment de la ramaderia local a les Illes.

El Pi ha presentat aquesta PNL després que Escorxador i Serveis Càrnics Palma, S.L., empresa que explota l'escorxador de Palma, anunciàs el seu tancament definitiu a final de mes. Segons la formació, aquestes instal·lacions, ubicades a Mercapalma, han esdevingut un pilar fonamental per a la indústria ramadera mallorquina i el seu tancament suposaria la fi de més del 85% de les explotacions ramaderes de Mallorca. El Pi destaca que els escorxadors són una peça clau i essencial de l'economia rural i una estructura bàsica i imprescindible per a la viabilitat del sector.

Segons el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, "les administracions competents i la ciutadania han de prendre consciència de l'important paper que juguen els escorxadors en el manteniment de la ramaderia local". "Aquestes instal·lacions no són sempre activitats viables des del punt de vista empresarial però, sense elles, la resta de la cadena de valor no pot existir. La xarxa d'escorxadors és sinònim de garantia de la sobirania alimentària de les nostres illes", ha remarcat Font.

stats