Política 07/01/2020

La renovació del conveni de Sa Petrolera del Molinar permetrà fusionar la biblioteca amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental

L’acord és per a quatre anys i s'hi invertiran 196.000 euros

Ara Balears
2 min
La renovació del conveni de sa Petrolera del Molinar permetrà fusionar la biblioteca amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Ajuntament de Palma renoven la col·laboració per gestionar de manera conjunta el centre de Sa Petrolera al Molinar. El conseller Miquel Mir i el tinent de batle Antoni Noguera han explicat aquest dimarts els eixos principals del nou conveni.

Així, la cooperació entre la Conselleria i l’Ajuntament permetrà fusionar la biblioteca municipal amb el Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears (CREAIB), la qual cosa permetrà a la ciutadania accedir no només al fons documental especialitzat del qual disposa el CREAIB, sinó també als fons de la biblioteca i als recursos d’educació ambiental que s’hi generaran.

Aquests materials de divulgació i informació en matèria ambiental els farà el personal de la biblioteca pública, amb l’assessorament d’un tècnic especialitzat en medi ambient. A més, s’hi faran activitats d’educació ambiental, si bé es mantindrà un doble catàleg: un de referit al fons bibliogràfic de l’Ajuntament, dins la Xarxa de Biblioteques Municipals, i un altre, del CREAIB, dins la xarxa de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

"L’experiència positiva tant dels usuaris com de les institucions que el vàrem signar ens han duit a renovar aquesta col·laboració", ha explicat Mir. El conseller ha destacat la necessitat de treballar de manera conjunta per apropar la informació ambiental a la ciutadania.

D’altra banda, Antoni Noguera ha assegurat que "la Xarxa Municipal de Biblioteques és un dels eixos públics vertebradors de la igualtat d’oportunitats i d’accés al coneixement". El tinent de batle de Cultura i Benestar Social ha destacat que, des que la biblioteca del Molinar és a Sa Petrolera, "s’han duplicat el nombre d’usuaris i s'han triplicat les activitats".

El nou conveni té una durada de quatre anys, en els quals la Conselleria aportarà una quantia màxima de 98.000 euros: 14.000 el 2020 i 28.000 cadascun dels tres anys següents. L’Ajuntament de Palma també haurà d’aportar fins un màxim de 98.000 euros distribuïts en les mateixes anualitats.

stats