Política 20/05/2020

Perilla l'arribada de turistes estrangers a Menorca si s'aprova l'ERTO d'Aena

La reducció d'efectius no permetria canviar la categoria de la instal·lació

Ivan Martin
1 min
L'arribada de turistes internacionals estaria compromesa en el cas de prosperar l'ERTO d'Aena.

MaóPreocupació a Menorca davant un escenari no previst que deixa en mans del govern espanyol el fet que les escasses previsions d’arribades de vols internacionals s’esfumin a conseqüència de l’aprovació de l’Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) presentat per Aena. Segons ha pogut saber l’ARA Balears de fonts aeroportuàries, aquesta mesura afectaria 13 treballadors de l’aeroport de Menorca, vuit dels quals són bombers.

La manca d’efectius provocaria que es posàs en risc la recuperació econòmica de l’illa, perquè impossibilitaria que es canviàs la categoria de l’aeròdrom, tal com es fa cada any (de nivell 7 a 8), i, per tant, que hi aterrassin avions més grans, com els Boing 757-300, 767-300, 787-8 o l’Airbus 300-B2, naus que es fan servir generalment per a rutes internacionals, i que en l’actual situació voldran operar amb més freqüència per reduir costos.

L’ERTO presentat per Aena també afecta altres aeroports com el de Reus (5) i el d'Eivissa (6), i representa un estalvi d’un 0,005% a una empresa sanejada econòmicament i que està a punt de repartir 600 milions d’euros de beneficis. Fonts consultades confirmen que les conseqüències de la gestió s’atribueixen a la cap de Recursos Humans, Begoña Gosálvez, la qual s’acusa de “falta de diàleg i negociació”.

stats