Política 30/04/2018

Pericay obre la porta perquè l'exsocialista Joan Mesquida fitxi per Ciutadans

El portaveu descarta que José Ramón Bauzá es pugui incorporar a la formació taronja

Jaume Ribas
1 min
Pericay obre la porta perquè l'exsocialista Joan Mesquida fitxi per Ciutadans

PalmaEl portaveu parlamentari de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, ha descartat avui que l'actual senador del PP i expresident, José Ramón Bauzá, es pugui sumar al seu partit. En paraules de Pericay, "José Ramón Bauzá encaixaria poc" a Cs i, a més, ha valorat que "el seu temps ha passat". En canvi, el portaveu ha admès que hi "pot haver contactes" amb l'exconseller Joan Mesquida, que va abandonar el Partit Socialista.

Pericay va ser el primer dirigent que respongué el tuit en què Joan Mesquida va anunciar que es donava de baixa del PSIB. Tot i això, avui ha afirmat que no ha tingut "cap contacte amb ell". Tot i així, s'ha referit a la voluntat de Mesquida de continuar en política, ha assenyalat que a l'exconseller no li agrada el projecte de Podem i que "no el veuria" a les llistes del PP.

La possible incorporació de Mesquida a Ciutadans s'enquadraria en la política del partit d'incorporar cares conegudes per encarar les eleccions de 2019. En aquest sentit, l'ex primer ministre francès, Manuel Valls, ja ha admès contactes amb la formació d'Albert Rivera per ser candidat a Barcelona.

El portaveu de Ciutadans ha explicat que el seu partit té "voluntat de governar" a partir de l'any 2019, però alhora ha admès que "un partit nou necessita incorporar gent rellevant i amb experiència". L'afiliació a Ciutadans està creixent a un ritme considerable a les Balears i Xavier Pericay ha insistit avui a convidar "la gent vàlida" perquè se sumi al partit.

stats