Política 15/02/2020

Pericay sobre Albert Rivera: "El problema és que no tenia a prop cap contrapès, ell feia i desfeia el que li semblava"

El fundador de Ciutadans i membre de la direcció fins l'any passat critica la manca d'estratègia del partit taronja

Ara Balears
2 min
El diputat de C’s, Xavier Pericay, ha passat a l’ofensiva cap als centres.

PalmaXavier Pericay, fundador i membre de la direcció de Ciutadans fins al juliol passat, considera que un dels problemes que va contribuir a la "patacada" electoral del partit taronja és que Albert Rivera "no tenia a prop cap contrapès, ell feia i desfeia el que li semblava".

"No tenia un grup de gent que li portàs la contrària, que és el que necessita un líder polític", sinó que es va envoltar d'un equip que "corroborava el que ell deia", i quan l'estratègia de Ciutadans "va començar a descarrilar, algú havia d'aturar el tren i ningú no ho va fer", ha assenyalat a l'agència Efe Pericay, que dilluns publica les memòries sobre els seus anys en l'executiva de Ciutadans i com a portaveu del partit a les Balears.

A '¿Vamos? Una temporada en la política', Pericay parla "del que ha estat bo i del que ha estat dolent, sobretot durant el 2019", de la seva dimissió com a líder del partit taronja i d'Albert Rivera, al qual professa "respecte" i "admiració" pel seu talent i intuïció política. "És la patacada d'una força política que apostava pel centre, per la moderació, per arribar a acords amb partits constitucionalistes. Ha estat molt dolent per a la política d'aquest país i per a la convivència", ha explicat Pericay.

D'Inés Arrimadas, destaca que té un perfil molt semblant al d'Albert Rivera, el seu "referent", i la considera "la millor candidata que té el partit per presidir-lo i, sobretot, per ser la imatge que l'encarni els pròxims mesos o anys". Tot i això, Pericay adverteix que "Albert Rivera també era el millor candidat fa un any i, en canvi, va ocórrer el que va ocórrer. Si no canvia l'estructura del partit en l'assemblea general, pot repetir-se", incideix l'antic dirigent de Ciutadans, que manifesta temor que "l'equip que hi ha al voltant d'Inés i la gestora que s'ha creat vulguin perpetuar el model".

"L'única explicació que donen al que ha ocorregut és el que ells anomenen un error d'estratègia, que n'hi va haver, però el problema és que aquest error d'estratègia el partit no tenia mecanismes interns per contrarestar-lo", ha sentenciat.

Al seu parer, Ciutadans ha de superar l'"hiperlideratge" per afavorir la participació en la presa de decisions i facilitar major control de la seva "esfera de responsabilitat" a les organitzacions territorials del partit.

stats