Política 28/04/2014

Navarro vincula l'agressió patida aquest diumenge al "clima de crispació" política que viu el país

El líder del PSC presentarà denúncia contra la dona que li va clavar una bufetada aquest diumenge en un acte privat

Ara
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha vinculat l'agressió que va patir aquest diumenge al "clima de crispació" política que viu el país i ha anunciat que presentarà denúncia contra la dona que ahir li va clavar un cop de puny i el va insultar en un acte privat a Terrassa.

Navarro ha desmentit, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', els rumors que s'han estès a través de la xarxa sobre la seva agressora, i ha assegurat que no es tracta ni d'"una persona sense sostre, ni desequilibrada". Segons Navarro, que ha assegurat que no coneix l'agressora, és una dona amb una "opció d'un cert fanatisme". Tanmateix, ha assegurat que li agradaria "parlar amb ella" per aclarir els motius que l'han portat a agredir-lo.

En declaracions a la Cadena SER, el líder del PSC ha anat més enllà, i ha assegurat que davant d'una "evident" situació de tensió en augment, l'actitud hostil d'Artur Mas i Mariano Rajoy "no és un exemple per rebaixar el clima". "En aquest clima de crispació, quan determinats partits alimenten un discurs que no és de diàleg, sinó tot el contrari [...], quan s'enroquen les posicions, hi ha persones que són molt sensibles, que es fanatitzen, i que quan veuen algú que el que fa és cridar al diàleg, a la concòrdia i a l'acord, creuen que és un enemic del procés", ha lamentat Navarro, que ha assegurat que es tracta d'una situació "preocupant". "Quan un organisme està malalt, els primers símptomes són unes dècimes de febre. Això s'ha de detectar i establir un tractament", ha conclòs Navarro.

El líder del PSC ha assegurat que els fets d'ahir no són aïllats, i que ja s'ha trobat amb altres situacions desagradables darrerament. En aquest sentit, ha explicat que per Sant Jordi algunes persones se li van acostar per insultar-lo i amenaçar-lo, i ha lamentat l'"ambient" de crispació que es "palpa" al carrer, no només amb agressions com aquesta, sinó també amb senyals més discrets, com per exemple "mirades". Concretament sobre els fets de Sant Jordi, ha dit en declaracions a 'El món a RAC1' que "aquesta diada tan festiva que alguns volen fer veure, quan rasques, no ho és tant, perquè la gent s'està crispant", ha dit. "Ens podem tapar els ulls amb el que està passant a Catalunya i dir que tot va molt bé. Però no, no va molt bé".

Navarro va patir ahir una agressió quan una dona d'uns 50 anys se li va acostar mentre participava a la comunió d'un familiar a la catedral de terrassa, ciutat de la qual ha estat alcalde durant molts anys. La dona el va insultar i li va clavar una bufetada. En el moment dels fets, Navarro anava sense escorta perquè estava en un acte familiar.

stats