Política 01/04/2014

Pere Macias, "avergonyit" per l'homilia "franquista" de Rouco Varela

El diputat de CiU al Congrés diu que la intervenció de l'arquebisbe de Madrid en els funerals d'estat de Suárez va ser "molt difícil de suportar"

Ara
1 min
Els reis i els prínceps d'Espanya, amb Rouco Varela, arriben a la catedral de l'Almudena (Madrid), en el funeral d'Estat per Adolfo Suárez | EFE

BarcelonaEl diputat de CiU al Congrés Pere Macias va sortir aquest dilluns "avergonyit" dels funerals d'estat de Suárez per l'homilia del cardenal arquebisbe de Madrid. Antonio María Rouco Varela va alertar que les actituds que van causar la Guerra Civil "la poden causar" un altre cop. Macias ha insistit aquest dimarts, en declaracions a RAC1, que l'acte "va ser molt difícil de suportar" i que la "gent va quedar sorpresa".

Ahir a la nit va fer un tuit titllant Rouco de "franquista" i "mancat de caritat cristiana". Al seu compte de Facebook va aprofundir en les crítiques: "He anat al funeral d'en Suárez. Estic avergonyit per aquest personatge tronat i tan poc exemplar des d'un punt de vista cristià que es Rouco Varela. A part de la frase franquista, en l'homilia ha parlat més d''unidad' que no pas de caritat, de pobresa, d'humanitats. Em sap molt greu com a catòlic que encara hi hagi prelats que semblen més dels anys 40 o d'una pel·lícula de Berlanga que no pas de la societat actual, tan necessitada de valors. Veient el cantó positiu, el cardenal de Madrid és ja a prop de la jubilació i els aires del Sant Pare Francesc van per un camí ben diferent...".

stats