Política 11/09/2018

Pedro Sánchez afirma que el problema de Catalunya és la "convivència"

El president del govern espanyol reivindica "llei i diàleg" com a full de ruta per a Catalunya

Núria Martínez
1 min
Pedro Sánchez, durant la intervenció al Senat

MadridLlei i diàleg. Aquest és el full de ruta per a Catalunya que ha defensat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva primera sessió de control al Senat, en què ha recordat que de legalitat "només n'hi ha una". Responent a preguntes del PP, Sánchez ha denunciat que el problema de Catalunya és de "convivència" i ha insistit que el que ha de fer Torra és vetllar perquè els catalans parlin entre ells.

Amb un discurs contundent contra el PP, Sánchez ha acusat els populars de confondre "fer oposició amb "fer oposició al diàleg" i ha retret al portaveu al Senat del PP, Ignacio Cosidó, que han fet en 100 dies el no van fer ells en 7 anys. Tant és així, que els ha acusat de fer "irresponsabilitat d'estat" des de l'oposició.

Davant les crítiques dels populars de caure al xantatge dels "colpistes", Sánchez ha retret a Cosidó que en aquest cas l''operació diàleg' del govern del PP també hauria de ser un signe de "traïció i debilitat". "No el vaig veure protestar llavors", ha insistit. En lloc de debilitat, Sánchez ha defensat el "coratge democràtic" dels que aposten pel diàleg sempre que sigui "dins de la llei".

stats