Política 22/04/2018

Pedro Sánchez presenta l'independentisme com una amenaça per a Europa davant els socialdemòcrates alemanys

Assegura que el "secessionisme" ha respost sempre amb "silenci" davant les crides al diàleg del PSOE

Júlia Manresa
2 min
Pedro Sánchez presenta l'independentisme com una amenaça per a Europa davant els socialdemòcrates alemanys

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha desplaçat aquest diumenge fins a Alemanya per assistir al congrés del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD) i ha dedicat bona part del seu discurs a parlar de Catalunya i l'independentisme. Sánchez ha presentat el moviment independentista com una "amenaça" no només per a Espanya, sinó per al conjunt d'Europa, i ha assegurat que davant les constants crides al diàleg que ha fet "sempre" el PSOE, l'independentisme ha respost amb "silenci".

Pedro Sánchez ha començat defensant Espanya com una democràcia "consolidada" que s'enfronta a una "vella" amenaça: el secessionisme. Aquest repte, segons el líder socialista, posa en risc tant la integritat de l'estat espanyol com el conjunt d'Europa i els valors europeus com ara "la comprensió mútua". Per sobre de tot hi ha, però, ha assegurat Sánchez, el valor de "l'imperi de la llei". El líder socialista ha traslladat a Alemanya el discurs que sosté a Espanya juntament amb el PP i Ciutadans, que "ningú ha d'incomplir la llei en democràcia" i que cap projecte polític, malgrat que sigui legítim, pot "trencar la Constitució".

Per això, el líder socialista ha assegurat que l'independentisme va trencar la llei perquè "saben que no tenen la majoria social" per canviar-la, ni al Congrés espanyol ni al Parlament de Catalunya. I, davant aquest trencament, ha justificat el suport del PSOE a l'aplicació del 155. "Mai serem deslleials a l'imperi de la llei ni a la Constitució", ha conclòs.

Al mateix temps, però, Pedro Sánchez ha defensat que el PSOE ha sigut "molt crític" respecte a les "accions i inaccions" del govern del Partit Popular, fent referència a la seva "incapacitat d'establir diàleg o d'entendre la diversitat com un avantatge i no com un risc". I en aquest punt és quan s'ha mostrat "cada dia més convençut" que els espanyols saben que no s'hauria arribat al punt crític actual amb un govern del PSOE.

Davant els socialdemòcrates alemanys, Pedro Sánchez ha assegurat que el PSOE ha fet crides constants al diàleg, a construir ponts i a millorar l'autogovern de Catalunya i el sistema territorial espanyol, unes crides a les quals, segons Sánchez, l'independentisme sempre ha respost amb "silenci" i "fins i tot ha decidit no participar en la comissió que estudia la reforma del finançament".

I com a exemple de la necessitat i els avantatges que comporta una Europa unida en els seus valors ha parlat d'ETA. El secretari general dels socialistes espanyols ha recordat que l'organització terrorista està a punt d'anunciar la seva dissolució definitiva i que si ha estat possible ha sigut gràcies a una Europa forta i unida.

stats