Política 18/05/2018

Sánchez adverteix que Torra és el "Le Pen de la política espanyola"

El líder socialista alerta que "l'opinió pública europea està escandalitzada"

Efe
1 min
Pedro Sánchez durant la roda de premsa d'aquest divendres des d'Extremadura

MéridaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit aquest divendres que el nou president de la Generalitat, Quim Torra, és el "Le Pen de la política espanyola" i l'ha comparat amb la formació francesa xenòfoba Front Nacional de Marine Le Pen, ja que considera que en la seva representació política es materialitza "la xenofòbia i el racisme".

En una roda de premsa a Mèrida, on s'ha entrevistat amb el president d'Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, Sánchez ha dit que Quim Torra "representa tot el contrari als valors constitucionals i fins i tot europeus" que tenen a veure "amb la solidaritat, amb el respecte a la llei i amb la integració i la no exclusió en funció de característiques etnicistes", com planteja el nou president català en els seus escrits.

El dirigent socialista ha assegurat que "l'esquerra de govern" i la "socialdemocràcia" que representa el PSOE "serà davant seu", en defensa de la "igualtat de drets i llibertats" i de la "diversitat i pluralitat d'identitats".

En aquest sentit, ha assenyalat que "l'opinió pública europea està escandalitzada i convulsionada després de conèixer que la xenofòbia s'ha fet càrrec del moviment independentista a Catalunya".

Sánchez ho ha aprofitat per reiterar la seva proposta per actualitzar el delicte de rebel·lió, molt vinculat al concepte d''alçament' per la història espanyola i que, segons la seva opinió, cal "actualitzar" i "europeïtzar" per "defensar la Constitució".

stats