Política 23/06/2018

Pedro Sánchez: "La crisi de Catalunya no es resoldrà en un o dos anys. Demanarà esforços durant la pròxima dècada"

El president del govern espanyol diu a 'El País' que cal normalitzar les relacions amb la Generalitat

Ara
1 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ahir en roda de premsa a la seu central del partit.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que la resolució de la qüestió catalana pot necessitar almenys una dècada. En una entrevista a 'El País' avisa que "la crisi de Catalunya no es resoldrà en un any o en dos, ni en cinc ni en sis. Som davant d'una crisi que necessitarà generositat i esforç a les dues bandes durant la pròxima dècada. Per tant, necessitarem normalització, en primera instància, i acord, després".

Sánchez confia que a través de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat es pugui recuperar el diàleg polític, ja que "a Catalunya hi ha una crisi política que s'ha de resoldre des de l'àmbit polític, i no des de l'àmbit judicial". En aquest sentit insisteix que quan la instrucció del Suprem se substanciï, serà el moment d'acostar els presos a Catalunya. "És raonable que els presos siguin a prop de les seves famílies i advocats", afirma.

Respecte a la seva agenda de govern, Sánchez anuncia que presentaran un pla contra l'explotació laboral i un altre contra la pobresa infantil. Això sí, deixa clar que no hi haurà reforma del finançament autonòmic aquesta legislatura, tot i que per fer retocs puntuals, afirma, "sí que hi ha diners".

stats