Política 20/09/2018

Un llibre de Pedro Sánchez i Carlos Ocaña copia paràgrafs de la conferència d'un diplomàtic

Segons publica 'El País', el text reprodueix sense cometes ni referències fragments de cinc de les set pàgines d'un discurs de Manuel Cacho

Efe
2 min
Pedro Sánchez fa balanç dels seus primers 100 dies de president del govern espanyol

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'economista Carlos Ocaña van copiar en el seu llibre 'La nueva diplomacia de la economía española', escrit el 2013, paràgrafs d'una conferència que el diplomàtic Manuel Cacho va pronunciar a la Universidad Camilo José Cela (UCJC), segons ha publicat 'El País'.

Segons el diari, "la Moncloa ha assegurat que es tracta d'un error involuntari", tot i que el text especifica que Sánchez i Ocaña "reprodueixen, sense cometes ni citar la font original, paràgrafs de cinc de les set pàgines d'una conferència que el diplomàtic espanyol Manuel Cacho va pronunciar en un simposi de la UCJC el 25 de febrer del 2013". En el llibre, publicat nou mesos després de la conferència, se citen sense referir 454 paraules, segons especifica 'El País'.

"Els coautors únicament poden lamentar aquest fet i comprometre's a esmenar-ho en el termini més breu possible. En les següents edicions de l'obra s'inclourà correctament la cita", precisa.

El diari assenyala que Pedro Sánchez va organitzar l'acte en què va intervenir el diplomàtic i "va exercir de moderador en una de les taules rodones". Per la seva banda, Carlos Ocaña, coautor del llibre, "no ha volgut fer declaracions", afegeix el diari.

Ocaña, en un comunicat enviat a Efe el 13 de setembre, va negar qualsevol autoria total o parcial en la tesi doctoral de Pedro Sánchez i va explicar que després de finalitzar la tesi va col·laborar amb Sánchez en la publicació del llibre que hi està basat.

Iglesias veu "bastant 'cutre'" copiar sense citar

Després d'haver donat suport sense fissures a Sánchez en el tema de la tesi, el líder de Podem, Pablo Iglesias, se n'ha desmarcat aquest dijous i ha assegurat que és "bastant 'cutre'" copiar sense citar. En canvi, la portaveu dels socialistes al Congrés, Adriana Lastra, li ha volgut treure importància. "Ah, sí, perquè tenir 300 paraules sense cometes és un plagi, no? Per favor...", ha dit amb ironia, visiblement enfadada als periodistes en sortir del ple del Congrés.

stats