Política 11/05/2020

Patricia Guasp: "Ens preocupen les discrepàncies amb el govern espanyol admeses per la presidenta Armengol"

Ciutadans exigeix claredat en el repartiment del fons no reemborsable de 16.000 milions d'euros per fer front a la crisi del coronavirus

Ara Balears
2 min
La portaveu de Cs al Parlament balear, Patricia Guasp.

PalmaLa portaveu de Ciutadans a les Illes, Patricia Guasp, ha exigit aquest dilluns conèixer "quan i quina quantitat rebran les Balears del fons no reemborsable de 16.000 milions que ha promès Pedro Sánchez". Guasp ha assenyalat que "ens preocupen les discrepàncies amb el govern espanyol admeses per la presidenta Armengol".

La portaveu de Cs ha subratllat que "el Govern ha de presentar immediatament un pla d'ajust pressupostari" i "aclarir si apujarà els impostos i quins sectors sofriran retallades". Per això, ha assenyalat Guasp, "cal prendre mesures per fer front a la caiguda del 36% del PIB, més del triple que a la resta d'Espanya".

La diputada de la formació taronja ha explicat que "el finançament que arribarà a les Balears és completament insuficient amb una quantitat d'entre 300 i 400 milions d'euros" comparada amb el pressupost de la Comunitat que "per al 2020 és de 4.500 milions d'euros".

D'altra banda, ha exposat que "esperam que la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, expliqui aquest dimarts al Parlament les mesures que preveu adoptar el Govern davant l'enfonsament d'ingressos i de recursos".

Guasp ha assegurat que "exigirem un pla d'ajust que contempli un pla de reestructuració i reducció de l'administració sobredimensionada" i "la primera decisió ha de ser corregir l'enorme forat dels comptes públics davant la despesa pública i el deute públic".

Així mateix, ha afegit la portaveu, "preguntarem al conseller d'Habitatge, Marc Pons, sobre el pressupost i com garantirà el Govern la construcció d'habitatge social sense la recaptació de l'ITS, que suposava el 50% de la inversió".

Finalment, la portaveu de la formació taronja ha apuntat que "exigim que el conseller March aconsegueixi el compromís de Sánchez que els nostres nins no reprendran l'activitat escolar aquest curs". "El Govern ha de cercar fórmules per garantir la conciliació laboral i familiar d'una manera real", ha conclòs Guasp.

stats