Política 10/03/2020

Patricia Gómez: "Els casos de coronavirus continuaran augmentant en aquesta comunitat autònoma"

La consellera de Salut demana que s'extremin les mesures de protecció

Maria Llull
2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut del Govern, Patricia Gómez, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que "els casos de coronavirus continuaran augmentant" a les Illes Balears, així com a la resta de l'Estat. Gómez ha respost a una pregunta de la diputada d'El Pi, Lina Pons, sobre quin grau de tranquil·litat poden tenir els ciutadans davant del virus i també ha donat explicacions als passadissos de la Cambra.

Gómez ha explicat que les Illes Balears estan en fase "de contenció" del virus, amb "algunes mesures de mitigació", per tal que "afecti el mínim de persones possible". Però també ha reconegut que els infectats "experimenten un increment exponencial" i que les xifres varien "d'un moment a l'altre". "Des que el coronavirus va arribar al nord d'Itàlia, sabíem que Espanya en resultaria afectada pel nombre de persones que es mouen d'un país a l'altre", ha comentat.

Quant a les expectatives de l'evolució del coronavirus a les Balears, Gómez ha indicat que és molt complicat fer prediccions. "Ara, les Illes tenen l'1% dels casos d'Espanya. I prest haurem d'atendre un augment de pacients", ha dit.

Pel que fa a les mesures de mitigació, que poden afectar els esdeveniments esportius previstos per a les pròximes jornades, la consellera de Salut ha comentat que és "una decisió del Ministeri de Sanitat", el qual també està valorant la conveniència que el partit entre el RCE Mallorca i el FC Barcelona es jugui a porta tancada. "Si un esdeveniment concentra milers de participants de diferents països, s'ha d'avaluar el risc", ha afegit.

Gómez ha demanat als ciutadans i els professionals sanitaris que "extremin les precaucions" i segueixin les recomanacions higièniques i les mesures de protecció que han indicat les autoritats sanitàries. Sobre el seguiment actiu de les persones que han estat en contacte amb infectats pel coronavirus, ha explicat que les restriccions s'apliquen en funció de les característiques de cadascun. "Cal evitar les aglomeracions i, en funció de la professió, es pot anar a treballar o no", ha comentat. Gómez també ha assenyalat que a Menorca s'estan vigilant activament 33 professionals sanitaris de diferents àrees que varen estar en contacte amb el metge infectat.

Armengol insisteix: "La primera preocupació del Govern és sanitària"

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha respost al diputat d'El Pi, Josep Melià, sobre les repercussions econòmiques del coronavirus. Armengol ha reiterat que "la primera preocupació" de l'Executiu "és la sanitària". "La nostra primera preocupació és la salut, i tenim tot el sistema sanitari treballant per a la contenció", ha dit.

La presidenta ha assegurat que el Govern "no es posa de perfil" quant a les conseqüències econòmiques que provocarà el coronavirus, les quals "afectaran tots els sectors". "Estam treballant amb els agents socials i econòmics".

stats