Política 01/10/2019

Patrícia Gómez recorda a Vox que la salut és un dret universal i que no hi ha ciutadans de primera i de segona

La consellera respon a una pregunta de la formació d'extrema dreta sobre l'atenció sanitària als emigrants

Carles Tudurí
1 min
Patrícia Gómez durant el ple d'aquest dimarts

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recordat durant el ple del Parlament a la formació d'extrema dreta Vox que la salut és un dret universal i que no es pot dividir la societat entre ciutadans de primera, els que tenen assistència sanitària, i de segona, els que no en tenen.

Gómez ha contestat així a la pregunta d'Idoia Ribas, diputada de Vox, que demanava sobre el nombre de targetes sanitàries que ha lliurat el Govern de les Illes Balears a persones que no tenen permís de residència a Espanya en els darrers quatre anys.

Segons la diputada, l'atenció als immigrants està generant problemes en el sistema sanitari de les Illes, amb més de 7.000 persones a la llista d'espera per una consulta mèdica. A més, considera que amb aquesta atenció es fa un efecte cridada, per la qual cosa ha qualificat la consellera de "progre" i "utòpica". També l'ha acusada de premiar els que incompleixen la legalitat.

La consellera ha replicat que a les Illes hi ha 1.135.000 targetes sanitàries per donar servei a les persones que viuen a les Illes, independentment de si tenen permís de residència o no. Ha recordat que el PP va eliminar aquest dret, "i creà un dolor als immigrants" que, en la seva opinió, a Vox els és indiferent.

stats