Política 07/02/2019

El Parlament vol retirar la publicitat pública dels mitjans que anunciïn prostitució

L'objectiu és promoure "bones pràctiques" al món periodístic de les Illes Balears

Ara Balears
1 min
Imatge de recurs

PalmaEl Parlament balear ha instat aquest dijous el Govern a promoure "bones pràctiques" en els mitjans de comunicació llevant la publicitat institucional d'aquells que publiquin anuncis de prostitució o "atemptatoris contra la dignitat de les persones".

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei per promoure l'eliminació de la publicitat de prostitució, segons informa la Cambra autonòmica en un comunicat.

El primer punt de la iniciativa insta el govern central a legislar per prohibir els anuncis de prostitució "en els mitjans de premsa escrita i d'altres formats", mentre que el segon apel·la el Govern perquè treballi en el mateix sentit. A més de fer referència a la retirada de la publicitat pagada amb fons públics en els mitjans que anunciïn comerç sexual, la proposició no de llei planteja a l'Executiu que reguli també la restricció d'anuncis de prostitució.

Finalment, el Parlament sol·licita al Govern que constitueixi una "taula específica de mitjans de comunicació" per treballar en l'eliminació dels anuncis i "potenciar cursos de formació per als redactors dels mitjans de comunicació per fomentar la igualtat i evitar informacions que puguin atemptar contra la dignitat de les dones i banalitzin o incitin a la violència cap a elles".

stats